Straf beeld: Ferrari maakt ritje op Grote Markt in Leuven


pict. by Christophe Licoppe  © Photo News
Photo News pict. by Christophe Licoppe © Photo News

Leuven ligt er verlaten bij sinds de strenge coronamaatregelen en dat 'inspireert' sommige mensen blijkbaar tot sociaal onacceptabel gedrag. Zo werd er zaterdag een Ferrari gespot op de Grote Markt in Leuven.

De Grote Markt in Leuven is al jaar en dag verkeersvrij op bussen van De Lijn na. De Leuvense politie is 'not amused' met de bestuurder die de regels aan zijn laars lapte op de Grote Markt. "Zoals reeds aangekondigd: we blijven grondig controleren in het verkeer", zegt Marc Vranckx, woordvoerder bij de Leuvense politie. "Uiteraard mag die Ferrari niet rijden op de Grote Markt. Wagens zijn enkel toegelaten als er expliciete toestemming wordt gegeven, bijvoorbeeld voor een trouw. Nogmaals, deze coronacrisis is geen vrijgeleide om te doen wat je wil in het verkeer. Wie in de fout gaat, kan zich aan een boete verwachten."

Ook burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a) roept nogmaals op tot verantwoordelijkheidszin. "We moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen in deze moeilijke tijd, ook in het verkeer", klinkt het. (BMK/KAR)
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.