Stormloop op zwembroeken en ploeterbad in provinciaal domein

Het zwembad van het provinciedomein in Kessel-Lo.
Vertommen Het zwembad van het provinciedomein in Kessel-Lo.
De zwembroeken in het provinciedomein waren donderdagmiddag uitverkocht. Ook bij de leverancier geraakte de voorraad uitgeput. 

Aan de kassa komen mannen in zwemshort - verboden in het zwembad - vaak voor een voldongen feit te staan: onverrichter zake huiswaarts keren of een zwembroek aankopen. “Die worden aan de drankstand verkocht, maar voorlopig zijn de grote maten uitverkocht. Het ziet er niet naar uit dat er deze week nog nieuwe zwembroeken zullen geleverd worden want bij de leverancier is de voorraad ook uitgeput”, zegt domeinbeheerder Oswald Debelder. 

Ook ouders met kleine kindjes zoeken massaal verkoeling in het zwembad. Het bordje ‘volzet’ hing donderdagvoormiddag al uit aan het peuterbad. “We houden het bezoekersaantal wel in de gaten. Als er toch vijf ouders huiswaarts keren, laten we opnieuw vijf peuters toe in het ploeterbad”, aldus Debelder. 

Met de hoogoplopende temperaturen verdient ook de temperatuur van het zwembadwater extra aandacht. Wanneer het water een temperatuur bereikt van 32 graden is het door Volksgezondheid verboden om nog mensen toe te laten in het zwemwater omdat er zich dan mogelijk bacteriën beginnen te vormen. “Voorlopig houden we met 29 graden stand. ’s Nachts laten we alle spelelementen sproeien zodat er voldoende circulatie is in het water en de temperatuur op peil wordt gehouden. Al is dat niet zo gemakkelijk omdat ons zwembad maar 90 centimeter diep is”, besluit Debelder.  
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.