Stiefopa riskeert 6 jaar cel voor het oraal bevredigen van kleindochter

De correctionele rechtbank in Leuven waar het proces plaatsvond.
KAR De correctionele rechtbank in Leuven waar het proces plaatsvond.
Een 54-jarige man uit Leuven riskeert zes jaar cel omdat hij zijn stiefkleindochter van vijf jaar oraal bevredigd zou hebben na schooltijd. Zelf ontkent de vijftiger de verkrachting.

De stiefgrootvader haalde het meisje op 22 februari 2017 van school. Normaal was dat de taak van de grootmoeder, maar die lag op dat moment in het ziekenhuis. R.T. nam het kind mee naar huis, waar het volgens de versie van T., met de benen open in de zetel ging liggen. “Het is een excuus van de aanval. En dat gaat heel ver”, stelde de procureur. De aanklager zag negen verschillende elementen die T. als schuldige aanwezen. In de zetel waar het misbruik volgens de vijf-jarige zou plaatsgevonden hebben, werden wissers genomen. Die testten positief op sperma. Daarnaast zou het slachtoffer masturberende bewegingen hebben gemaakt. Tijdens het audiovisueel verhoor zette ze de feiten heel gedetailleerd en consistent uiteen. “Dit is niet de leefwereld van een vijfjarige. Zij kent die woorden, die handelingen, die bewegingen niet”, opperde de burgerlijke partij.

Breuk

Het voorval zorgde voor een breuk binnen de familie. De grootmoeder koos de kant van haar nieuwe vriend, waarop de dochter alle contact met haar moeder verbrak. Het parket eiste zes jaar cel voor T. voor de verkrachting. Daarnaast werd ook 10 jaar terbeschikkingstelling gevraagd door de strafuitvoeringsrechtbank. De verdediging ontkende met klem dat het misbruik plaatsvond. “Voor men iemand beschuldigt van het lelijkste van het lelijkste moet men wel zeker zijn. Mijn cliënt heeft geen pedofiele neigingen. Zijn twee iPads zijn nagetrokken en daar werd niks belastend gevonden. Het grootste hiaat in het dossier is dat men de biologische vader er nooit heeft bij betrokken. Dat is toch onwaarschijnlijk. Hier is twijfel en dat leidt tot de vrijspraak”, aldus de verdediging. T. werd in de jaren 90 al eens veroordeeld voor aanranding met geweld van een minderjarige maar dat werd door de verdediging weggewuifd als een handtasdiefstal. Nog volgens de advocaat van T. zouden de kinderen van de grootmoeder eropuit zijn geweest om haar en haar nieuwe vriend uit elkaar te drijven. Vonnis 3 december. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.