Stepfietser zwaargewond bij botsing met auto

Het slachtoffer krijgt ter plaatse de eerste zorgen toegediend.
Foto Ponsaerts Het slachtoffer krijgt ter plaatse de eerste zorgen toegediend.
Op de Den Boschsingel in Leuven is zaterdagmiddag een zwaargewonde gevallen. Een 29-jarige Leuvenaar, die met een stepfiets op het fietspad reed, werd er aangereden door een personenwagen.

Het slachtoffer werd opgeschept, en kwam tegen de voorruit van de auto terecht. Hij liep ernstige verwondingen op aan onder meer het hoofd, en was buiten bewustzijn. Een ambulance en een MUG-team snelden ter plaatse om de twintiger meteen de eerste zorgen toe te dienen. Daarna werd het slachtoffer overgebracht naar UZ Gasthuisberg, waar gelukkig al snel bleek dat hij niet in levensgevaar verkeerde.

Niet gezien

De automobiliste, een 47-jarige vrouw uit Herent, kwam uit de Brusselsestraat en wou de Den Boschsingel richting het Artoisplein oprijden. Ze verklaarde dat ze de jongeman op zijn stepfiets, die op het éénrichtingsfietspad in de verkeerde richting reed, niet gezien had. Geen van beiden had gedronken of drugs gebruikt.


Door het ongeval bleef de Den Boschsingel een tijdlang volledig afgesloten in de richting van het Artoisplein. De (korte) invoegstrook van de Brusselsestraat naar de Leuvense ring staat al langer bekend als gevaarlijk. (SPK)