Stadsarchief zet deuren open

Het stadsarchief in de Rijschoolstraat heeft zaterdag een opendeurdag gehouden. Geïnteresseerden konden kennismaken met de archiefwerking en de verschillende vrijwilligersprojecten. 

SALSA!, de vriendenkring van het archief stelde er twee nieuwe champagnes voor. Die zijn gewijd aan Uten Liemingen en Gielis, twee vooraanstaande families uit het middeleeuwse Leuven. De champagnes hebben een gelimiteerde oplage. De opbrengsten van de verkoop gaan integraal naar het stadsarchief. 

Het archief bewaart documenten die afkomstig zijn van de stedelijke administratie. Het oudste document dateert van 1164. Ook de archieven van Heverlee, Wilsele en Kessel-Lo, die in 1977 fusioneerden met Leuven, kunnen er worden geraadpleegd. De volgende activiteit van het archief is een brunch op zaterdag 1 december. 

Bezoekers krijgen een woordje uitleg.
KAR Bezoekers krijgen een woordje uitleg.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.