Stad Leuven zoekt bewoners voor nieuw woonproject ‘t Wisselspoor

Voorstelling 't Wisselspoor in Leuven met Sarah Tresignie, burgemeester Mohamed Ridouani, Leo Van Broekhoven, Lies Corneillie en Yves Maylisse
Vertommen Voorstelling 't Wisselspoor in Leuven met Sarah Tresignie, burgemeester Mohamed Ridouani, Leo Van Broekhoven, Lies Corneillie en Yves Maylisse
De stad Leuven en het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Leuven (AGSL) zoeken bewoners voor ’t Wisselspoor, een vernieuwend woonproject voor gezinnen op de site van de Centrale Werkplaatsen in Kessel-lo. 48 van de 52 beschikbare woningen worden verkocht als stadswoningen.

‘t Wisselspoor telt 52 woningen voor verschillende gezinsgroottes. Alle woningen beschikken over een eigen keuken, badkamer, woonkamer en één tot vier slaapkamers. Ze hebben een eigen terras en bestaan uit één of twee verdiepingen. Er zijn verschillende types woningen die variëren in grootte (50 m² tot 134 m²) en aantal slaapkamers.

Stadswoningen

De stad en het AGSL verkopen 48 woningen als stadswoningen. De vier overige woningen zullen verhuurd worden. De stadswoningen zullen verkocht worden aan lagere prijzen dan op de private markt. De stad en het AGSL richten zich vooral op gezinnen met een gemiddeld inkomen en mensen die een band met Leuven hebben en zich engageren om er nog lange tijd te blijven wonen. 

“De hoge druk op de woningmarkt betekent dat we op een vernieuwende manier naar wonen moeten kijken, willen we van Leuven één van de meest groene, zorgzame en welvarende steden maken, waar iedereen een thuis kan vinden”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani.

“Opdat bewoners mee kunnen beslissen over de invulling van de gemeenschappelijke ruimtes gaan wij nu al op zoek naar kandidaat-bewoners nog voor de omgevingsvergunning rond is”, aldus schepen van wonen, Lies Corneillie.

Infosessies

Geïnteresseerden kunnen alvast naar een infosessie gaan. De sessies gaan door in HAL 5 op woensdag 22 mei van 16 tot 21 uur, dinsdag 4 juni van 17 tot 21 uur en op zondag 16 juni van 10 tot 13 uur. De inhoud van deze infosessies is telkens dezelfde. Vanaf 4 juli kunnen geïnteresseerden zich dan effectief kandidaat stellen. Stad Leuven laat wel weten dat hoe eerder je kandidatuur is ingestuurd, hoe groter de kans is dat je een voorkeurswoning toegewezen krijgt.

De start van ’t Wisselspoor is gepland voor 2020, zodat bewoners vermoedelijk tegen 2024 hun intrek kunnen nemen. Meer informatie is terug te vinden op www.wisselspoor.be
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • jean dekeyser

    Kan een goed alternatief zijn om eigentijds wonen betaalbaarder te maken. Vind het wel jammer dat er binnen dit artikel geen melding kan gemaakt worden over de geschatte prijzenvork ifv. het type woning dat men wenst. Op die manier zou men als kandidaat koper nu al weten of het haalbaar is.