Exclusief voor abonnees

Stad Leuven voert dan toch proefperiode in voor ANPR-camera’s. “Maar daarna zien we ook eerste overtreding niet door de vingers”, zegt schepen Dessers

De ANPR-camera aan het Martelarenplein in Leuven krijgt 34 broertjes op andere locaties in de stad.
Foto Vertommen De ANPR-camera aan het Martelarenplein in Leuven krijgt 34 broertjes op andere locaties in de stad.
Vanaf maart registreren 34 nieuwe ANPR-camera’s in Leuven overtredingen van bestuurders in het centrum. Aanvankelijk was het de bedoeling om meteen boetes uit te delen maar schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen) keert nu terug op die beslissing. “We willen de mensen de kans geven om te wennen aan de nieuwe manier van handhaving”, klinkt het. De eerste overtreding per definitie door de vingers zien zoals oppositiepartij N-VA voorstelt, ziet de stad Leuven dan weer niet zitten.

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Paul Janssens

  Pure geldklopperij

 • Luc Soetaerts

  Deze autoluwe zone is nog maar een dikke drie jaar autoluw. Diegene die de borden niet kan lezen moet maar op de blaren zitten. De politiek heeft al lang genoeg geen ballen aan haar lijf gehad. Die ANPR camera’s, die trouwens ook al een paar jaar oud zijn, hadden allang moeten werken. Maar ja geen enkele politieke kleur durfde het aan om ze in werking te stellen. Er waren namelijk te veel verkiezingen die elkaar opvolgenden.

 • Dominique Hermys

  Money money money. Dat is het enige dat telt in Leuven.