Stad Leuven is #WithRefugees

Het stadhuis in Leuven
vertommen Het stadhuis in Leuven
Ook stad Leuven heeft de solidariteitsverklaring #WithRefugees ondertekend. Leuven is hiermee de tweede stad in Vlaanderen. Met de ondertekening benadrukt de stad haar verantwoordelijk te nemen voor vluchtelingen en toegang te voorzien tot huisvesting, gezondheidszorg, onderwijs en werk.

“Met 13 vluchtelingen op 1.000 inwoners onthaalt Leuven relatief veel mensen op de vlucht. Iedereen die we in onze stad opvangen, verdient een respectvolle kans”, zegt schepen van Diversiteit Lalynn Wadera. Meer dan 25 miljoen mensen leven buiten hun land om te ontsnappen aan geweld en vervolging. Met de campagne #WithRefugees nodigt de UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees) lokale overheden van over de hele wereld uit om hun solidariteit te tonen tegenover vluchtelingen. Brussel, Kortrijk, La Louvière, Liège en Namur ondertekenden ook al de verklaring.

“Leuven zal de komende jaren haar verantwoordelijkheid opnemen voor zowel mondiale uitdagingen zoals de klimaatverandering en de weerbaarheid van de democratie, maar ook voor uitdagingen met een duidelijke link naar migratie en de vluchtelingenkwestie”, aldus schepen van mondiaal beleid Lies Corneillie.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jos theys

  Van een gemeente verwachten we een degelijk plaatselijk beleid. Grote mondiale verklaringen ondertekenen is leuk voor wie daarboven staat en anderen de les wil spellen.

 • Birgit Cee

  Er is ook een rechtschapen geboren en getogen leuvenaar die nu al jaren om hulp smeekt en om 'een respectvolle kans'. Mja, 1sukkel is de moeite niet.

 • Seppe Cools

  En ik was indertijd niet welkom in Leuven als single man zoekend naar een huurwoning. Toch vreemd allemaal.

 • Guy Nieuwendijk

  Onze eigen mensen moeten soms jaren wachten, die vluchtelingen komen naar hier en hebben onmiddellijk een woonst en nog een toelage, ze zijn hier goed bezig in Leuven

 • Willy CAUBERGS

  Dat ze mensen helpen ok maar de wachtlijsten van sociale woningen in Leuven is zo lang ..... zouden ze eerst al eens zorgen dat die verkort want de modale Belg moet wachten en de nieuwe krijgt voorrang......