Stad Leuven betaalt anticonceptie terug aan leefloners

De stad Leuven gaat anticonceptie terugbetalen aan alle leefloners. Tot op heden was dat het geval voor mensen tot 25 jaar maar die leeftijdsgrens wordt geschrapt.
Bieke Verlinden (sp.a) is voorzitter van Zorg Leuven.
Vertommen Bieke Verlinden (sp.a) is voorzitter van Zorg Leuven.

“Door de huidige uitbreiding tot alle leeftijdscategorieën hopen we dat mensen meer gebruik zullen maken van de terugbetaling”, zegt Bieke Verlinden, voorzitter van Zorg Leuven. “Het doel van de aanpassing is om het gesprek te openen en actief aan te gaan, mogelijke taboes te doorbreken en financiële drempels zoveel mogelijk weg te werken. Tot op heden betaalde de stad Leuven anticonceptie terug tot 25 jaar. De hogere overheid kwam in het verleden tussen tot 21 jaar maar zij schuiven de leeftijdsgrens nu op tot 25 jaar. De stad Leuven wil nog een stapje verder gaan en schrapt simpelweg de leeftijdsvoorwaarde. Het gaat overigens over alle anticonceptiemiddelen en niet enkel over de pil. Ook het spiraaltje komt bijvoorbeeld in aanmerking.”
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rudi Van Daele

  Wie is daar burgemeester ?

 • Peggy Geeroms

  Leg ze nog wat meer in de watten,ik zal wel tot mijn 70 gaan werken.

 • Peeters Freddy

  Correctie, de belastingbetalers betalen de anticonceptie.

 • Annet Jek

  En niet leefloners moeten wel volle pot betalen..

 • PETER DESMET

  Prachtig voorstel van de schepen maar liever voor iedere vrouw in Leuven want er zijn ook genoeg mensen in Leuven en omstreken die juist boven de grens van leefloner zitten