Stad herstelt 22 fietspaden tegen eerste schooldag

Een stadsarbeider herstelde gisteren het fietspad op de hoek van de Aarschotsesteenweg met de Oudstrijderslaan, dichtbij freinetschool De Krullevaart.
Repro Vertommen Een stadsarbeider herstelde gisteren het fietspad op de hoek van de Aarschotsesteenweg met de Oudstrijderslaan, dichtbij freinetschool De Krullevaart.
Met de eerste schooldag in zicht is het Leuvense stadsbestuur volop bezig met de reiniging van de fietspaden. Waar nodig worden fietspaden die scholieren vaak gebruiken ook hersteld. "Het is aan de stad om ervoor te zorgen dat kinderen en schoolgangers veilig met de fiets naar school kunnen gaan", zeggen schepenen Robbeets en Ridouani.

Schepen van Openbare Werken Dirk Robbeets (sp.a) heeft gisteren een lijst van straten bekendgemaakt waar de fietspaden een grondige opfrisbeurt krijgen. Met 1 september in zicht is dat geen overbodige luxe want duizenden scholieren maken elke dag gebruik van de fietspaden om naar school te gaan. "In Heverlee gaat het over de fietspaden in de Kardinaal Mercierlaan, de Celestijnenlaan, de Waversebaan, de Geldenaaksebaan, het fietstunnelcomplex Koning Boudewijnlaan, het Ijzerenwegpad, Ter Spicht, de Leopold III-laan, de Tivolistraat, de Oudebaan en de Doleegstraat", zegt schepen Robbeets. In Kessel-Lo wordt het Jan Vranckxtracé, de Eénmeilaan, de Kesseldallaan, de Domeinstraat en de Dijledreef dan weer onder handen genomen. "Ook Wilsele en Wijgmaal vergeten we niet. In Wilsele krijgt de Oudstrijderslaan, de Kolonel Begaultlaan en de Processiestraat een opfrisbeurt. In Wijgmaal tot slot gaat het over de Wijgmaalsesteenweg, de Dijlemeander en de Wakkerzeelsebaan. Daarbij komt nog dat we werk maken van de geplande aanleg van de fietsstraten in de Parijsstraat en de Schapenstraat." Via het BOBBI-project (Bewust Op de Baan Beweeg Ik) organiseert de preventiedienst samen met de politie ook tal van acties op scholen om verkeersveiligheid te promoten. "Elk jaar leren zo'n 6.000 leerlingen op die manier zich veilig te verplaatsen in het verkeer, als voetganger of als fietser", zegt schepen Mohamed. Ridouani (sp.a).


(BMK)