Sportoase even ontruimd door smeulende kabel

Deze kinderen uit Kessel-Lo zijn teleurgesteld als ze horen dat ze niet binnen mogen.
Foto KAR Deze kinderen uit Kessel-Lo zijn teleurgesteld als ze horen dat ze niet binnen mogen.
Sportcomplex Sportoase aan de Philipssite in Leuven is zondagmiddag omstreeks 12.45 uur even ontruimd geweest door een brandje in een elektriciteitskast. Daar begon een kabel te smeulen die wat rookontwikkeling veroorzaakte. Alle bezoekers werden uit het zwembad, fitnesscentrum en andere sportzalen geëvacueerd. In het politiekantoor werden een tiental zwemmers en sporters opgevangen.

"Er was een probleem met de elektrische kast in de technische ruimte in de kelder met wat rookontwikkeling tot gevolg", weet operationeel directeur Michael Schouwaerts. "Het was zeker niet in een publieke ruimte maar we hebben geen risico's genomen en iedereen geëvacueerd. Na controle bleek dat er weinig impact was voor de technische installatie. Enkel de glijbanen in het zwembad deden het even niet", zegt Schouwaerts.


Omdat om 13.30 uur de controles nog volop bezig waren en er toen nog geen zicht was op de schade werd bezoekers verteld dat het zwembad heel de dag gesloten zou zijn. Enkele zwemmers met kinderen moesten daarom rechtsomkeer maken. Rond 15 uur kwam dan het nieuws dat alles opnieuw in orde was en mocht iedereen weer naar binnen. (KAR)