Spitsstrook E314 gepland in 2017

Volksvertegenwoordiger Karin Brouwers (CD&V) vernam van minister Ben Weyts (N-VA) dat de beloofde spitsstrook op de E314 tussen Wilsele en Holsbeek op de planning staat voor 2017.

"Ons land staat gekend als de filekampioen. Het aantal kilometers file blijft groeien. Niet enkel incidenten veroorzaken grote problemen, ook het aantal structurele files neemt toe", aldus Karin Brouwers. "Een spitsstrook zorgt echter voor een hogere wegcapaciteit en verbetert de verkeersdoorstroming. Tijdens de commissie Mobiliteit en Openbare Werken kreeg ik van minister Weyts te horen dat de spitsstrook tussen Wilsele en Holsbeek op de E314 op de planning staat voor 2017. Ik heb dan meteen gepleit om die spitsstrook in één beweging door te trekken tot in Aarschot."


In Vlaanderen zijn er momenteel drie spitsstroken in gebruik. Eentje op de E313 van Antwerpen-Oost tot Ranst) en eentje op de E40 van Sterrebeek tot Bertem.


Tot slot is er ook spitsstrook op de E19 van Antwerpen-Noord tot St. Job-in't-Goor. Het Agentschap Wegen en Verkeer onderzoekt momenteel 39 filegevoelige locaties in Vlaanderen op de haalbaarheid van bijkomende spitsstroken. (BMK)