Speelterrein Hoogland feestelijk geopend

De inwoners van de wijk Hoogland vierden op zaterdag 8 juni hun buurtfeest en huldigden meteen ook hun vernieuwde speelterrein in. “Door de nieuwe picknicktafels is het speelterrein meteen ook een echte ontmoetingsplek voor de buurt”, zegt schepen Dirk Vansina (CD&V).

“In 2016 haalde Leuven het label van Kindvriendelijke stad”, zegt schepen van Jeugd Dirk Vansina die het nieuwe speelpleintje officieel kwam inhuldigen. “Leuven levert veel inspanningen om kinderen en jeugd hun plek te geven in de stad én te laten meedenken hoe zij de toekomst zien. Daarom werd er een participatietraject met de buurt georganiseerd om te bepalen hoe het ontwerp van het nieuwe speelterrein er moest uitzien.”

Vogelnestschommel

Op basis van de ideeën van de buurtbewoners en de kinderen uit de buurt, werd het ontwerp gemaakt door de afdeling Groenbeheer van de stad Leuven. Vervolgens werd het speelterrein volledig vernieuwd. Speelterrein Hoogland kreeg een avontuurlijk en sportief uiterlijk. “Je vindt er onder meer een speelheuvel met kruipbuis, een klimparcours, een speelhuisje, een vogelnestschommel, een kunstgrasvoetbalveld en fitnesstoestellen”, aldus schepen Vansina (CD&V). Ook schepen Bieke Verlinden (sp.a) was van de partij en gaf het startschot voor het jaarlijkse buurtfeest. “Natuurlijk is er gedacht aan de nodige kinderanimatie. De Leuvense jongerenorganisatie Vzweetje gaf dan weer een sessie skateboarden”, klinkt het.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.