Sneeuw bemoeilijkt ochtendspits

AFRIT WINKSELE TIJDLANG AFGESLOTEN TWEE UUR AANSCHUIVEN TUSSEN DIEST EN LEUVEN

De erg lange ochtendfile in Herent op de E314 richting Brussel.
Vertommen De erg lange ochtendfile in Herent op de E314 richting Brussel.
Onze regio kreeg gisterochtend te kampen met een erg moeizame ochtendspits. De verkeerspost in Bertem was 5 uur ononderbroken op de baan, van het ene ongeval naar het andere. De E314 werd zelfs een tijdlang afgesloten.

Onder meer op de Leuvense ring en op de Tervuursesteenweg stonden bestuurders lange tijd stil. Ook iedereen die gistervoormiddag de Brusselsesteenweg nam, zat urenlang vast door de sneeuw. De strooidiensten in het centrum van Leuven hadden de handen dan ook meer dan vol. Op verschillende plaatsen kwamen wagens vast te zitten omdat ze door het gladde wegdek geen berg op raakten. Dat was onder meer het geval in de Heidebersgtraat in Kessel-Lo. Ook vanaf de Leuvense ring richting Brussel stond het verkeer stil omdat de meeste wagens de helling ter hoogte van het KBC-gebouw niet opraakten. Ter hoogte van Winksele deed zich hetzelfde scenario voor maar dan in beide richtingen. Bussen van vervoersmaatschappij De Lijn bleven aan de kant van de rijweg staan omdat het wegdek te glad en te gevaarlijk was.

Drie wagens botsten op de afrit Winksele op de E314 richting Lummen. De afrit werd een tijdlang afgesloten.
Vertommen Drie wagens botsten op de afrit Winksele op de E314 richting Lummen. De afrit werd een tijdlang afgesloten.

Gasthuisberg

In de omgeving van het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg was het wel erg moeilijk rijden. Dat kwam de snelheid in het verkeer ook niet ten goede, met veel files tot gevolg. Hier en daar werden ook aanrijdingen met blikschade gemeld. In de Terbankstraat in Heverlee slipte een bestuurder tegen een verkeersbord en in de Tweekleinwegenstraat in Leuven waren er wagens betrokken in een slippartij. Op de hoek van de Wijnpersstraat en de Ierse-Predikherenstraat in Leuven reed een wagen tegen een elektriciteitskast. De afrit van de E314 in Winksele werd een tijdlang in de twee richtingenafgesloten. "Om 7.15 uur zijn wij uitgerukt voor het eerste ongeval", klinkt het bij de verkeerspost van Bertem.


"Om 12.15 uur zijn onze manschappen pas teruggekomen. Het was dus een zeer moeizame ochtendspits met de nodige ongevallen."


Aan de afrit in Winksele botsten nog eens drie wagens door de spekgladde wegen. Tussen Diest en Leuven dienden de bestuurders meer dan twee uur aan te schuiven. Er stond een file van voor Aarschot.