Sigaret tijdens schilderwerken veroorzaakt explosie: man (38) zwaar verbrand

Appartementsgebouw in de Donkerstraat in Leuven ontruimd na ontploffing (linksboven).
Vertommen Appartementsgebouw in de Donkerstraat in Leuven ontruimd na ontploffing (linksboven).
Bij een explosie en een brand in een flatgebouw in de Leuvense Donkerstraat is gisterenavond een 38-jarige man zwaargewond geraakt. Dat meldt de brandweer. 

De dertiger liep tweede- en derdegraadsbrandwonden op aan de benen en werd naar het Gasthuisbergziekenhuis gebracht. “Hij is zwaargewond, maar verkeert niet in levensgevaar”, klinkt het bij de Leuvense brandweer.

Volgens de hulpdiensten was het slachtoffer zijn kamer aan het verven en gebruikte hij daarbij ook verfverdunner. Toen hij rond 22.30 uur een sigaret opstak in de kamer, veroorzaakte dat een explosie en een brand.

Het gebouw met 40 flats en studio’s werd ontruimd terwijl de brandweer het vuur te lijf ging. Het vuur was uiteindelijk snel geblust. “De bewoners mochten het gebouw terug binnen, nadat de kamers voldoende geventileerd waren”, aldus nog de brandweer. Het appartement van de man zelf is tijdelijk onbewoonbaar.

Vertommen1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jos Dupont

    Is er daar dan geen aardgas of elektriciteit dat de mensen met flessen gas moeten werken ?? Raar !