Schepen Devlies trapt containerexpo over structuurplan af

Schepen Carl Devlies geeft wat extra uitleg bij de panelen in een van de containers.
Foto Vertommen Schepen Carl Devlies geeft wat extra uitleg bij de panelen in een van de containers.
De stad Leuven heeft zopas een nieuw ruimtelijk structuurplan voorgesteld en brengt dat nu naar de inwoners in de vorm van een containerexpo. Gisteren ging geestelijke vader Carl Devlies langs op de tentoonstelling op het Van Arenbergplein in Heverlee. "We willen de burger goed informeren want het gaat over het Leuven van de toekomst", aldus schepen Devlies (CD&V).

Hoe ziet Leuven eruit in de toekomst? De grote lijnen van het toekomstig beleid werden enkele weken terug voorgesteld door het stadsbestuur en daarin gaat veel aandacht naar meer groen en het beschermen van de resterende open ruimte. Mooie ambities maar wat denkt de burger daar van? Dat komt de stad ongetwijfeld te weten tijdens de tournee van de containerexpo over het nieuwe structuurplan. Sinds dinsdag zijn de deuren van de tentoonstelling geopend op het Van Arenbergplein in Heverlee. Schepen Carl Devlies (CD&V), de geestelijke vader van het plan, ging even langs om in dialoog te treden met de Leuvenaars.


"We willen echt de open ruimte beschermen in de toekomst", aldus schepen Devlies. "Het is ook de bedoeling om Leuven nog groener en nog milieuvriendelijker te maken. Verder willen we zeker ook voldoende aandacht besteden aan de deelgemeenten. Om duidelijk te maken hoe we de ruimte willen gebruiken in de toekomst reizen we rond met een containertentoonstelling. Overzichtelijke panelen en medewerkers van de stad geven de bezoekers uitleg. Goed informeren is belangrijk!"


Opvallend is dat veel bezoekers van de expo achter de plannen van de stad staan wat betreft het beschermen van de resterende open ruimte én het beschermen van het erfgoed. Anderzijds stellen heel wat mensen zich ook vragen. "Gaat het hier in Leuven nog wel betaalbaar zijn in de toekomst? Het is nu al zo duur...", aldus één van de bezoekers. De containerexpo passeert op het Van Arenbergplein in Heverlee, het Ladeuzeplein in Leuven, zwembad Wilsele-Putkapel, de kerk van Wijgmaal en het De Becker Remyplein in Kessel-Lo. Meer info op de website www.leuven.be (BMK)