Schedelbreuk na caféruzie

SLACHTOFFERS EN STAMGASTEN MARENGO WIJZEN NAAR ELKAAR

Marianne Beumer met haar vriend Stefan Dijkhuizen.
Vertommen Marianne Beumer met haar vriend Stefan Dijkhuizen.
Wat een gezellig weekendje had moeten worden, draaide voor het Nederlandse koppel Marianne Beumer (31) en Stefan Dijkhuizen (31), volledig anders uit. Een ruzie aan Café Marengo zaterdagnacht mondde uit in een vechtpartij tussen enkele stamgasten en het koppel, waarbij Marianne ernstige verwondingen opliep. Beide partijen wijzen echter elkaar als schuldige aan.

"Marianne en ik waren vrijdagochtend vertrokken vanuit de buurt van Zwolle, in Nederland. We wilden graag een gezellig weekendje in Leuven beleven. Maar toen we zaterdag iets gingen drinken, liep het fout. Toen we 's nachts terugkwamen van een gezellig etentje en een paar drankjes achteraf, passeerden we om 1 uur 's nachts Café Marengo. Daar was een polonaise aan de gang en wij haakten vrolijk in. Wij gingen het café in en Marianne ging onmiddellijk op de tafel staan en begon rond de paal te draaien", begint Stefan Dijkhuizen (31) zijn verhaal.


"Maar wat heel gezellig begon, was plotseling een pak minder leuk. De stamgasten begonnen een beetje handtastelijk te worden. Maar wij bleven vrolijk verder dansen. Toen ik naar het toilet ging en terug buitenkwam, stond Marianne plots buiten. Uit het café gezet. Ik pakte mijn spullen en ging naar buiten terwijl ik zei dat áls er problemen waren, ze die met mij moesten oplossen. Eenmaal buiten, kwamen er twee stamgasten naar mij om te vechten. Ik deelde enkele klappen uit en zei dat ze ons met rust moesten laten. Daarop kregen wij een duw van een van hen. Plots stonden er vijftien mensen buiten en lag Marianne op de grond. Ik ben op haar gaan zitten om haar te beschermen. Toen is de politie ter plaatse gekomen", vertelt Stefan.

Zus Saskia Beumer met Stefan aan het Gasthuisbergziekenhuis, waar Marianne nog op intensieve zorgen ligt.
Vertommen Zus Saskia Beumer met Stefan aan het Gasthuisbergziekenhuis, waar Marianne nog op intensieve zorgen ligt.

Zij brak café af

"Klopt totaal niet", zegt Dirk Lauwers, zaakvoerder van Café Marengo. "Ik was zelf aanwezig op het moment dat het koppel ons café binnenviel. Compleet van de kaart. Binnen de vijf minuten had de vrouw alle tafels al omver geschopt. Wij hebben hen uit het café gegooid en naar de politie gebeld. De vrouw wilde het café niet verlaten en gooide daarom maar alle stoelen en tafels omver. Eenmaal buiten begon de man fel te doen en deelde enkele klappen uit. Bij een van die klappen werd zelfs een stamgast even K.O. geslagen. De vrouw is van 'zattigheid' gevallen", zegt Lauwers.

Buiten levensgevaar

De politie heeft aangegeven de zaak te zullen onderzoeken. Marianne hield aan het avondje stappen een schedelbreuk, een jukbeenbreuk, een hersenbloeding en een hernia over. "Ze ligt nog steeds op intensieve zorgen. Ondertussen is ze stabiel en buiten levensgevaar. De artsen hebben aangegeven dat ze een paar keer stevig op haar hoofd moet getrapt zijn. Ze kan nog steeds niet eten, heeft last van oorsuizingen, misselijkheid, duizeligheid en herinnert zich niets meer van de feiten", vertelt haar zus, Saskia.

Oproep aan getuigen

Daarom wil Saskia een oproep doen. "De daders moeten gestraft worden. Ik zou mogelijke getuigen ook willen vragen om naar de politie te stappen of om mij een berichtje te sturen op Facebook. Dat kan op de naam Saskia Gielbert-Beumer. Want zo'n geweld, dat kan zomaar niet", klinkt het nog.