Ruimte voor Leuvense sportclubs in sporthal De Wijnpers

Een handbalclub traint in de sporthal van De Wijnpers.
Foto VPL Een handbalclub traint in de sporthal van De Wijnpers.
Sinds gisteren kunnen Leuvense sportclubs terecht in de splinternieuwe sporthal van De Wijnpers. De provinciale school stelt haar infrastructuur ter beschikking buiten de schooluren. "De clubs kunnen de sporthal 47 weken per jaar gebruiken", zegt schepen van Sport Erik Vanderheiden (CD&V).

Leuvense sportclubs hadden het niet altijd even gemakkelijk om een geschikte ruimte te vinden voor trainingen en wedstrijden, maar dat probleem is sinds gisteren minstens gedeeltelijk van de baan. Provinciale school De Wijnpers stelt haar splinternieuwe sporthal immers ter beschikking buiten de schooluren. "Daardoor komt er extra ruimte voor de Leuvense sportverenigingen", zegt schepen van Sport Erik Vanderheiden (CD&V).


"De stad Leuven heeft een overeenkomst om minstens negen jaar gebruik te maken van de sporthal. Op die manier komen we tot een maximaal gebruik van deze gebouwen. Er is immers steeds meer vraag naar ruimte en uren. Hiermee lossen we een belangrijk deel van deze vraag in."

Sportkampen en stages

Sportclubs kunnen de sporthal in totaal 47 weken per jaar gebruiken. Ze kunnen er op weekdagen terecht van 18 tot 23 uur en in het weekend van 8.30 tot 23 uur. "In totaal gaat het over 54 uren per week. Tijdens de schoolvakanties kan er ook overdag gebruik gemaakt worden van deze nieuwe infrastructuur, bijvoorbeeld voor de organisatie van sportkampen en stages", legt schepen Vanderheiden uit. Er zijn drie volleybalvelden, drie basketbalvelden, een handbalveld, een zaalvoetbalveld en vier badmintonvelden in de nieuwe sporthal. (BMK)