Rudi Vranckx komt voorlezen in boekhandel De Kleine Johannes

Rudi Vranckx.
Vertommen Rudi Vranckx.
Niemand minder dan VRT-journalist Rudi Vranckx komt woensdag 11 december naar boekhandel De Kleine Johannes met het bijzondere onderwerp ‘Imagine Mosul’. Vranckx vertelt het moedige maar ook optimistische verhaal van een aantal muzikanten die hij toevallig tegenkomt in de puinhopen van de compleet vernielde Syrische stad Mosul.

“Imagine Mosul is dit jaar ons eigen kerstverhaal. Kerstmis staat immers voor vrede en hoop. De opbrengst van deze lezing gaat naar het project dat Rudi Vranckx heeft opgericht voor deze muziekschool van Mosul”, zo laten ze bij De Kleine Johannes weten.

In deze lezing vertelt Rudi Vranckx hoe hij in Mosul tussen gruwel en vernieling een aantal mensen ontdekt die hun hoop op een betere toekomst levend wisten te houden. Tussen de brokstukken van wat ooit een muziekschool was, klinkt gitaarmuziek en wordt gezongen ‘Imagine all the people, living life in peace’. Hij maakte over deze bijzondere, moedige mensen een documentaire en een graphic novel. In het boek vertellen Rudi en illustrator Caryl Strzelecki in woord en beeld hoe deze muzikanten ondanks het gevaar en de voortdurende dreigementen niet alleen hun instrumenten, maar ook de muziek in hun hoofd wisten te bewaren. Het is een ode aan de muzikanten van Mosul.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.