Rotselaarse band in finale De Nieuwe Lichting 2017

Willem Schellekens, Bastiaan Jonniaux, Bram Knockaert, Yannick H'Madoun en Nick Socquet vormen samen The Lighthouse.
Repro SPK Willem Schellekens, Bastiaan Jonniaux, Bram Knockaert, Yannick H'Madoun en Nick Socquet vormen samen The Lighthouse.
Studio Brussel maakte begin deze week de acht finalisten van 'De Nieuwe Lichting 2017' bekend. Een van de gelukkigen is indiepopband 'The Lighthouse' uit Rotselaar en Leuven.

The Lighthouse staat voor uiterst dansbare pop waarin een strakke basgitaar flirt met malle elektronica. De jonge band kwam eerder al in beeld omdat ze in 2015 een plek veroverden in de line-up van het wereldbekende Sziget Festival in Hongarije. En enkele maanden geleden brachten ze hun nieuwste single 'Hollywood' uit in de vorm van een game. Met dat nummer werden ze ook uitverkoren om mee te dingen naar de titel van 'De Nieuwe Lichting 2017'.

Steun uit provincie

De band hoopt alvast op veel steun uit de provincie: "We hebben altijd veel support gekregen uit onze eigen streek. Het zou fantastisch zijn als we weer op die hulp kunnen rekenen om De Nieuwe Lichting 2017 te winnen, en Vlaams-Brabant verder op de kaart kunnen zetten als muzikale provincie!"


De muziekwedstrijd van radiozender Studio Brussel bewees in het verleden al dat het een interessante springplank kan zijn voor jong talent.


Eerdere winnaars als Tout Va Bien en Soldiers Heart wisten het nadien alvast ver te schoppen. Nog tot 3 februari kan er gestemd worden via de website van StuBru. De drie artiesten met het meeste stemmen zullen vervolgens in de AB tot 'De Nieuwe Lichting 2017' gekroond worden. (SPK)