Ronde van Freek houdt halt in Kessel-Lo

Het einde van Koning Auto...

Waarom is het rijk van Koning Auto stilaan uit in Leuven? vtm-journalist Freek Braeckman kreeg zopas het antwoord van Wim Erkelbout (54) die met zijn gezin in de Koningin Astridlaan in deelgemeente Kessel-Lo woont en grote fan is van de fiets.
De 'Ronde van Freek' met Wim Erkelbout en Freek Braeckman.
Vertommen De 'Ronde van Freek' met Wim Erkelbout en Freek Braeckman.

Freek Braeckman is in opdracht van vtm bezig aan een ronde door Vlaanderen met heel wat politieke kwesties onder zijn arm. Mobiliteit kwam gisteren uitgebreid aan bod in de ‘Ronde van Freek’. In Kortessem kreeg Freek Braeckman te horen dat liefst 83 % verknocht is aan de wagen. In Leuven is dat amper 35 %. “Freek Braeckman ontmoette in de Koningin Astridlaan in Kessel-Lo het gezin van de 54-jarige Wim Erkelbout . Sinds 2016 doet de familie het zonder wagen en die beslissing omschrijven ze als een verademing.

Ons gezin bespaart jaarlijks minstens 2.000 euro

Wim Erkelbout uit Kessel-Lo

“We wonen al 14 jaar in de Koningin Astridlaan in Kessel-Lo”, vertelt Wim Erkelbout. “Mijn echtgenote en ik zijn duurzaamheidsdenkers en die boodschap proberen we ook mee te geven aan onze drie dochters. In 2016 was de tijd rijp om onze wagen te verkopen en heel bewust te kiezen voor autodelen. We vonden heel wat medestanders in de wijk. Sindsdien verplaatsen we ons vooral met de fiets of met het openbaar vervoer voor langere afstanden. Af en toe reserveren we een deelwagen. Financieel bespaart ons gezin meer dan 2.000 euro per jaar.”

Ouderdomskwalen

Allemaal goed en wel, maar wat als de regen met bakken uit de lucht valt? Of wat als Wim de gezegende leeftijd van 80 jaar bereikt en stilaan last krijgt van ouderdomskwalen? “Ik moet zeggen dat het in ons gezin een gewoonte is geworden om met de fiets te rijden, ook als het regent. In het begin stonden de kinderen daar niet altijd voor te springen maar uiteindelijk hoor ik ze weinig of nooit klagen. Wat als ik 80 ben? Ik hoop door zoveel te fietsen tegen mijn 80ste nog een vitale man te zijn zonder kwaaltjes. Wie weet, is er tegen die tijd wel een milieuvriendelijke zelfrijdende wagen op de markt.”

Freek Braeckman trekt in opdracht van vtm door Vlaanderen.
Vertommen Freek Braeckman trekt in opdracht van vtm door Vlaanderen.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Neeck du Marais

    Had Freek nu echt niet een representatiever stem? De mening van de man in kwestie is zeker niet de menning van zijn buren en ruimere opgeving.