Roland en Eric Melaerts spelen 34ste editie Libertadfeesten op gang. Ook finalist van The Voice Senior op affiche

Trouwe tapster Tallie, Eleni Evers en Rikky Evers zijn helemaal klaar voor de 34ste editie van de Libertadfeesten.
Vertommen Trouwe tapster Tallie, Eleni Evers en Rikky Evers zijn helemaal klaar voor de 34ste editie van de Libertadfeesten.
Het bekende café Libertad in de Muntstraat bestaat deze maand 38 jaar. In 1986 organiseerde uitbater Rikky Evers voor het eerst de Libertadfeesten die traditioneel het Leuvense festivalseizoen op gang trappen. Intussen zijn feesten toe aan de 34ste editie. “We beginnen eraan op donderdag 2 mei met een optreden van Roland en Eric Melaerts. Eindigen doen we op 30 mei met de wijn- en champagnefeesten.”

Café De Libertad heeft één van de kleinste podia van Leuven, maar de voorbije 34 jaar gaven heel wat grote namen er het beste van zichzelf tijdens de Libertadfeesten. Ook dit jaar heeft uitbater Rikky Evers – sinds enige tijd enthousiast bijgestaan door zijn dochter Eleni - zijn adresboekje bovengehaald om een sterke affiche samen te stellen voor de feesten.

Karel Meganck is geen onbekende voor televisiekijkend Vlaanderen. Hij schopte het tot in de finale van ‘The Voice Senior’.

Rikky Evers, organisator van de Libertadfeesten
Karel Meganck komt optreden met The Night Time Heroes Blues Band.
Vtm Karel Meganck komt optreden met The Night Time Heroes Blues Band.

“De Libertad bestaat in mei 38 jaar”, zegt Rikky Evers. “Toen het café in 1986 vijf jaar bestond, besloot ik om dat te vieren. Dat initiatief bleek al snel een groot succes en een nieuwe traditie was geboren. Ook dit jaar komen er alweer straffe artiesten optreden op ons kleine maar charmante podium.”

De feesten beginnen op donderdag 2 mei met Roland en Eric Melaerts. “De ‘godfather’ van de Belgische blues samen met één van de meest veelzijdige gitaristen van het land op één podium… dat kan enkel muzikaal vuurwerk opleveren”, zegt Evers. “Op vrijdag gaan we dan weer internationaal met het Argentijnse podiumbeest Enrique Noviello die komt optreden met La Murga Armada. Met hun stevige live-reputatie belooft het een warme energieke nacht te worden in café Libertad. Het eerste weekend wordt op zaterdag afgesloten met een optreden van ‘The Night Time Heroes Blues Band’. Die naam klinkt misschien niet zo heel bekend in de oren maar frontman Karel Meganck is geen onbekende voor televisiekijkend Vlaanderen. Karel schopte het immers tot de finale van ‘The Voice Senior’. Karel heeft in zijn studententijd trouwens nog gewerkt als barman in café De Gulp in de Muntstraat waar toen ook Jan Sprengers achter de toog stond. Een thuiswedstrijd dus!”

Al meer dan dertig jaar laat Big Bill de Libertad volstromen voor een portie Leuvense blues

Rikky Evers, organisator van de Libertadfeesten
Big Bill is een vaste gast op de affiche van de Libertadfeesten.
Vertommen Big Bill is een vaste gast op de affiche van de Libertadfeesten.

Het tweede weekend van de Libertadfeesten wordt op vrijdag 10 mei ingezet met een optreden van Chris Thompson & Friends. Geen kleine jongen, want Thompson was leadsinger van de legendarische ‘Manfred Mann’s Earth Band’ en ‘Night’. In het verleden werkte hij ook al samen met toppers zoals Brian May, Mike Oldfield en Elton John. “Met songs zoals ‘Blinded by the Light’ en ‘Mighty Quinn’ scoorde hij meerdere wereldhits”, vult Rikky Evers aan die zelf enorm uitkijkt naar het optreden van Big Bill & Band op zaterdag 11 mei. “Een klassieker op de Libertadfeesten. Al meer dan dertig jaar laat Big Bill de Libertad volstromen voor een stevige portie Leuvense blues. Verder ben ik benieuwd naar De Sprekende Ezels op maandag 13 mei en het concert van The Rolls op donderdag 16 mei. Dat optreden wordt een muzikale trip door de eigenzinnige wereld van Bukowski en Cale.” 

Big Bill in actie tijdens de Libertadfeesten.
Vertommen Big Bill in actie tijdens de Libertadfeesten.

Tallie

Om de Libertadfeesten goed af te sluiten, volgt op vrijdag 17 mei nog de beruchte Veteranennacht. Vorig jaar stond dat feestje in het teken van Mei ’68, dit jaar is het thema Woodstock. “En we vieren meteen de verjaardag van tapster Tallie die ons al 30 jaar verwent in de Libertad. Feest in het kwadraat!”, besluit Rikky Evers. Nog dit: wie er na al die muzikale feestjes nog niet genoeg van heeft, kan op donderdag 30 mei nog genieten van de traditionele wijn- en champagnefeesten. Meer info: www.libertad.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.