Revalidatiecentrum Pellenberg opent nieuw sportveld met rolstoelbasket

UZ Leuven opende op campus Pellenberg vandaag een nieuw buitensportterrein. “Het polyvalente terrein is een grote meerwaarde voor de patiënten van het revalidatiecentrum. Voortaan kunnen ze ook buitensporten beoefenen”, klinkt het. Het terrein werd officieel ingespeeld met een wedstrijdje rolstoelbasket.
Ook voetbal behoort tot de mogelijkheden op het nieuwe buitensportterrein.
vertommen Ook voetbal behoort tot de mogelijkheden op het nieuwe buitensportterrein.

De reïntegratie van revaliderende patiënten op een positieve manier beïnvloeden…Met die gedachte in het achterhoofd ging UZ Leuven aan de slag om campus Pellenberg naar een hoger niveau te tillen. De campus in Pellenberg is gespecialiseerd in revalidatie en beschikt sinds vandaag ook over een polyvalent sportterrein in openlucht. “Het nieuwe omnisportveld is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en ligt op relatief korte afstand van de medische afdelingen. Personen met een motorische beperking krijgen hiermee in hun revalidatiefase de kans om sport te beoefenen in een uitdagende setting”, aldus UZ Leuven.

Therapietoren

Het revalidatiecentrum van UZ Leuven stond al bekend als een toonaangevend centrum met heel wat vernieuwde revalidatiemogelijkheden voor verschillende doelgroepen. In de nieuwe therapietoren konden revaliderende patiënten bijvoorbeeld al terecht voor een uitgebreid scala aan sporten maar dankzij het nieuwe buitensportterrein is het aanbod compleet. “De buitentherapie was tot op vandaag beperkt tot rolstoelstraining, wandelen en fietsen op het fietsparcours. Voortaan kunnen in de rustige en bosrijke omgeving ook sporten als basketbal, tennis, frisbee, hockey of voetbal worden gespeeld. We hebben het nieuwe terrein dan ook feestelijk ingespeeld met een wedstrijdje rolstoelbasketbal.”

vertommen
vertommenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.