Regenboogvlag wappert aan Leuvens stadskantoor tegen homofobie en transfobie

17 mei is de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie

Regenboogvlag wappert op 17 mei aan Leuvens stadskantoor
Vertommen Regenboogvlag wappert op 17 mei aan Leuvens stadskantoor
Nog tot het einde van de maand wappert de regenboogvlag aan het Leuvense stadskantoor. Met deze actie toont het stadsbestuur dat ze een solidaire stad is waar iedereen zichzelf kan zijn. Het is tevens dit jaar 50 jaar geleden dat de eerste homobeweging in Leuven werd opgericht.

“Met het hijsen van de vlag willen we duidelijk maken dat iedereen in Leuven welkom is. De vlag staat symbool voor de open houding in Leuven ten opzichte van de holebigemeenschap. We willen aantonen dat er in Leuven geen plaats is voor holebi- en transfobie en deze boodschap ook wereldwijd uitdragen”, zegt schepen van gelijke kansen Lies Corneillie.

De komende jaren wil het stadsbestuur discriminatie verder bestrijden met onder andere sensibiliseringsacties, samen met Rainbowcops Belgium, het Holebihuis Vlaams-Brabant en Cavaria. 

Schepen van gelijke kansen, Lies Corneillie, vertegenwoordigers van het Holebihuis Vlaams-Brabant  en Dylan Du Bois en Jelle Vervloesem, finalisten van Mister Gay Belgium 2019, hesen de vlag.
Vertommen Schepen van gelijke kansen, Lies Corneillie, vertegenwoordigers van het Holebihuis Vlaams-Brabant en Dylan Du Bois en Jelle Vervloesem, finalisten van Mister Gay Belgium 2019, hesen de vlag.

Wie met vragen zit of zijn verhaal kwijt wil, kan steeds contact opnemen met Holebihuis Vlaams-Brabant via www.holebihuis.be of via het gratis telefoonnummer 0800 99 533
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.