Recordeditie Corrida lokt 6.500 lopers

ZELFS REGEN HOUDT SPORTIEVELINGEN NIET TEGEN VOOR WEDSTRIJD IN BINNENSTAD

Veel volk aan de start van de 8 kilometer. Voor alle afstanden samen trokken maar liefst 6.500 sportievelingen hun sporttenue aan, waarvan 2.500 voor de 8 kilometer.
Vertommen Veel volk aan de start van de 8 kilometer. Voor alle afstanden samen trokken maar liefst 6.500 sportievelingen hun sporttenue aan, waarvan 2.500 voor de 8 kilometer.
De 19de Eindejaarscorrida heeft in totaal 6.500 sportievelingen in de Leuvense binnenstad op de been gebracht. De sfeer tijdens de loopwedstrijd werkte net als tijdens vorige edities aanstekelijk dankzij de vele supporters langs het parcours en hilarisch verklede figuren onderweg. "Dat de start letterlijk in het water viel, heeft de mensen niet tegengehouden om er een recordeditie van te maken. De 20ste corrida volgend jaar wordt een feest", belooft organisator Marc Buellens van atletiekclub DCLA.

Een eindejaarsloop op tweede kerstdag? Het kon niet anders dan dat de Corrida in Leuven een massa mensen wist te lokken om de nodige calorieën van het kerstdiner er af te lopen en dus was het al van 's ochtends vroeg drummen langs de vertrekzone in de Bondgenotenlaan. Ouders met kinderen, senioren op leeftijd, professionele atleten of gemotiveerde liefhebbers: iedereen had zo wel zijn reden om aan de start van de eindejaarsloop te verschijnen. "En dat maakt onze loopwedstrijd net zo populair, de sfeer is hier altijd uitstekend", weet organisator Marc Buellens. "Als je weet dat we destijds gestart zijn met 300 deelnemers en nu met 6.500 lopers zelfs de inschrijvingen moesten stopzetten, zijn we natuurlijk ongelooflijk tevreden."

'Chewbacca' Gilles en 'Minion' Kasper lopen mee in de 12 km.
Vertommen 'Chewbacca' Gilles en 'Minion' Kasper lopen mee in de 12 km.

Regen

Dat de start aanvankelijk dreigde weg te regenen, deerde de lopers niet. Getuige daarvan was de recordopkomst: 1.500 deelnemers voor het parcours van 4 kilometer, 2.500 voor de 8 kilometer en nog eens 2.500 voor de 12 kilometer. Al zorgden de weersomstandigheden er misschien wel voor dat er net iets minder lopers in gekke outfits waren uitgedost en eerder kozen voor een regenjas en thermisch ondergoed. "Toch wilden wij er echt wel tussenuit springen", lachen Kasper (26) die verkleed was als een Minion en vriend Gilles (31) die in de gedaante van Star Wars-figuur Chewbacca was gekropen. "De twee vorige edities liepen we telkens met een Schots rokje aan, maar deze keer wilden we nog meer opvallen. Spijtig dat de meeste deelnemers het sober hebben gehouden, al lopen er hier en daar wel in een kerstpakje rond. Misschien kunnen wij wel motiverend werken voor de editie van volgend jaar?" Tussen de deelnemers zagen we ook enkele leden van het Leuvense stadsbestuur terug zoals schepenen Ridouani en Devlies. Ook Sportschepen Erik Vanderheiden mocht niet ontbreken. "En dat ondanks mijn zware knieblessure. Al moet ik toegeven dat ik het niet volledig zuiver heb gedaan. De dokter heeft me zelfs speciaal een shot cortisonen gezet om de pijn te kunnen verbijten", lacht Vanderheiden.

Sportschoenen aan, kerstmuts op en lopen maar!
Vertommen Sportschoenen aan, kerstmuts op en lopen maar!

20ste (feest)editie

Ook de supporters langs het parcours zorgden voor ambiance. Voor atlete Sigrid Vanden Bempt, die al voor de twaalfde keer bij de vrouwen won, werd er zelfs een veelzeggend spandoek 'Sigrid, de mannen kunnen niet volgen' omhoog gehouden. Als leuk extraatje mogen alle deelnemers vandaag in hun mailbox een gratis online magazine verwachten met persoonlijke tijden, foto's en video's. "Aan de positieve reacties van de mensen te horen, was het opnieuw een topeditie. We blijven bovendien de grootste eindejaarsloop van het land", besluit organisator Marc Buellens die met 158 vrijwilligers van DCLA en een 100-tal externen alles in goede banen wist te leiden. "Ondanks de geruchten en verschillende overnamepogingen van zelfs sportbedrijven zoals Golazo, zullen wij ook volgend jaar de corrida organiseren. Gezien DCLA dan haar 75ste verjaardag viert, kan ik nu al verklappen dat de 20ste editie van volgend jaar op 31 december een echte feesteditie zal worden."

Vertommen