Provinciehuis in regenboogkleuren voor Holebifestival

Het provinciehuis wordt verlicht in alle kleuren van de regenboog voor het Holebifilmfestival.
Foto Vertommen Het provinciehuis wordt verlicht in alle kleuren van de regenboog voor het Holebifilmfestival.
Het Leuvense Provinciehuis wordt van 10 tot 26 november gehuld in de regenboogkleuren. Rechtstreekse aanleiding is het Holebifilmfestival dat op verschillende locaties in onze regio wordt georganiseerd.

Opmerkelijk tafereel in de Leuvense 'skyline' gisterenavond toen het Provinciehuis langs de ring plots oplichtte in regenboogkleuren. Dat gebeurde naar aanleiding van het Holebifestival dat in liefst elf Vlaams-Brabantse gemeenten plaatsvindt van 10 tot 26 november. "2017 is een dubbel jubileum voor het Vlaams-Brabants holebibeleid. In 2002 was Vlaams-Brabant de eerste provincie om de holebi's op te nemen in het beleidsplan. Om dit te vieren wordt het Provinciehuis in Leuven verlicht in de regenboogkleuren tijdens het holebifilmfestival", zegt gedeputeerde Marc Florquin.

Meer activiteiten dan ooit

Het Holebifilmfestival is het grootste in zijn genre in België en brengt dit jaar voorstellingen naar elf Vlaams-Brabantse gemeenten waaronder Leuven en Kortenberg. "Met 26 langspeelfilms, 21 kortfilms, 1 documentaire, 5 podiumvoorstellingen en 3 evenementen stonden nooit meer activiteiten op het programma. Het eerste event, de Openingsavond, vindt plaats op vrijdagavond 10 november in Leuven", zegt woordvoerster Lee Demonseau. Ondanks het succes van de eerdere edities is er toch enige bezorgdheid over de toekomst van Holebifestival. "De toekomst van het Holebifilmfestival is onduidelijk", laat gedeputeerde Florquin optekenen. "Door de interne Vlaamse staatshervorming wordt het holebibeleid onttrokken aan de provincies en overgeheveld naar Vlaanderen." (BMK)