Provinciaal domein krijgt fietspad

De provincie Vlaams-Brabant zal een fietspad inrichten in het provinciaal domein tussen de Domeinstraat en de Eenmeilaan.
Vertommen De provincie Vlaams-Brabant zal een fietspad inrichten in het provinciaal domein tussen de Domeinstraat en de Eenmeilaan.
De werken voor de aanleg van een fietspad in het provinciaal domein in Kessel-Lo beginnen volgende week maandag. Het is een belangrijke stap vooruit voor een veiliger fietsverkeer. 

Domeinbeheerder Oswald De Belder is in zijn nopjes met het nieuws. "Dit is het vierde deel van het herinrichtingsproject. De aanleg van het fietspad tussen de Domeinstraat en de Eenmeilaan zal zes maanden duren, maar eenmaal de werken afgerond zijn kunnen de fietsers die ten volle gebruiken. Dat is toch een pak veiliger dan op de openbare weg te rijden. Dat zien we ook bij het Beemdenpad, waar elke dag zo'n 200 fietsende kinderen en ouders over rijden."

"Naast het fietspad zal er een kampeerautoterrein worden aangelegd en zal het bestaande parkeerterrein worden heringericht", zegt provinciaal gedeputeerde Tie Roefs (Groen). "De provincie heeft hier de nodige middelen voor vrij gemaakt en de opdracht werd ondertussen ook aanbesteed. Goed nieuws dus!” Dit deel van het herinrichtingsproject kost zo'n 900.000 euro. De zone aan de Holsbeeksesteenweg die in 2014 vernieuwd werd, kostte 1,1 miljoen euro. De stad Leuven financiert een deel van het kampeerautoterrein. Er werden acht plaatsen voorzien, louter voor recreatief gebruik.

Ook Groen is tevreden. “Het is heel goed dat dit nieuwe fietspad er komt. Dit zal een veilig alternatief zijn voor alle kinderen en jongeren die zich vanuit Kesseldal met de fiets verplaatsen naar scholen in het centrum van Kessel-Lo en Leuven. Als het van ons afhangt moet er ook stapvoets fietsverkeer mogelijk zijn in het provinciedomein na de schooluren", vindt Eva Platteau van Groen.

De provincie Vlaams-Brabant zal een fietspad inrichten in het provinciaal domein tussen de Domeinstraat (foto) en de Eénmeilaan.
Vertommen De provincie Vlaams-Brabant zal een fietspad inrichten in het provinciaal domein tussen de Domeinstraat (foto) en de Eénmeilaan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.