Programma Leuvense kerstmarkt is bekend: onder meer Belle Perez, Kate Ryan en Mama’s Jasje op het podium

De Leuvense Kerstmarkt staat tot ver buiten Leuven bekend als de 'gezelligste van Europa'.
DIRK SEVENANTS De Leuvense Kerstmarkt staat tot ver buiten Leuven bekend als de 'gezelligste van Europa'.
De 32ste editie van de Leuvense Kerstmarkt wordt er eentje om de beentjes los te gooien. Het muzikale programma gaat woensdag 11 december namelijk van start met feestneuzen Yves Segers en Matthias Lens, ook bekend als Die Schnappers. “Ook Belle Perez, Kate Ryan en Mama’s Jasje komen optreden”, zegt Marc Pinte.

Velen kijken er nu al naar uit maar het is toch nog even wachten op de 32ste editie van de Leuvense Kerstmarkt. Die begint woensdag 11 en eindigt zondag 22 december. De vernieuwingen werden eerder al bekend gemaakt, maar het muzikale programma liet nog even op zich wachten. Ook dat is nu bekend. De organisatoren zijn helemaal rond met de affiche.

Op woensdag 11 december brengen Die Schnappers hun beste carnaval- en après-skihits

Marc Pinte

“Zoals elk jaar gaan we voor plezier voor jong en oud”, zegt Marc Pinte, die al vele jaren het luik animatie invult op de Leuvense Kerstmarkt. “Op woensdag 11 december brengen Die Schnappers hun beste carnaval- en après-skihits, ideaal om het publiek op te warmen voor de kerstmarkt. Nadien is het aan Metejoor, een jong talent dat al in het voorprogramma van Clouseau en Niels Destadsbader stond. Het zal een straffe eerste avond worden op de openingsdag.”

Mama’s Jasje

Naar goede gewoonte staan er ook enkele Belgische toppers op de affiche van de Leuvense Kerstmarkt. Mama’s Jasje bijvoorbeeld. “Iedereen kent de grote hits zoals ‘Zo ver weg’ en ‘Doe het licht maar uit’. Verder hebben we ook enkele straffe dames op de affiche staan. Ik denk dan meteen aan Belle Perez en Kate Ryan. De bezoeker van de Leuvense Kerstmarkt zullen zonder twijfel de innerlijke danser of danseres naar boven kunnen halen tijdens hun optredens.” Verder staan ook Metejoor, Sammy Moore, Straffen Toebak, Sasha & Davy, Nina Butera, The X-Mas Busquitos, Lou Marvin Band en Yamina & Tim Grand op het podium tijdens de Leuvense Kerstmarkt.

Elk jaar lokt de Leuvense Kerstmarkt een massa volk naar Leuven.
DIRK SEVENANTS Elk jaar lokt de Leuvense Kerstmarkt een massa volk naar Leuven.

Naast de vele optredens kan het jonge publiek uiteraard ook aan leuke activiteiten deelnemen. “Zo is er donderdag 19 december een kindernamiddag. We willen vanzelfsprekend ook de kleinsten onder ons een gezellige kerstperiode bezorgen. Een bezoek aan de enige echte Kerstman is bijvoorbeeld een echte aanrader. Het zal de moeite zijn”, besluit organisator Dirk Pinte. Meer info: https://www.leuvensekerstmarkt.com.

Het volledige programma:

Woensdag 11/12: Die Schnappers (20u)

Donderdag 12/12: Metejoor live & acoustic (20u)

Vrijdag 13/12: Sammy Moore (20u)

Zaterdag 14/12: Straffen Toebak (20u)

Zondag 15/12: Sasha & Davy (18u)

Woensdag 18/12: Nina Butera (20u) / Mama’s Jasje (20u45)

Donderdag 19/12: Kindernamiddag vanaf 13u / The X-Mas Busquitos (20u)

Vrijdag 20/12: Belle Perez (20u)

Zaterdag 21/12: Kate Ryan (18u) / Lou Marvin Band (20u)

Zondag 22/12: Yamina & Tim Grand (17u)
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.