Professor Johan Swinnen huldigt laadpaal in

Professor Johan Swinnen en zijn zoon Pieter huldigden gisteren een laadpaal in voor elektrische fietsen op de parking van Faculty Club. De professor die zelf naar Compostela liep nadat zijn zoon genas van kanker is blij dat de opbrengst naar het Leuvens Kankerinstituut gaat.


Vertegenwoordigers van KU Leuven, UZ Leuven en Faculty Club verzamelden gisteren in het Groot Begijnhof voor een bijzonder initiatief ten voordele van het onderzoek naar kanker. Op de parking van Faculty Club staat sinds kort een laadpaal voor elektrische fietsen en het is niet zomaar een paal. Wielrenner Greg Van Avermaet signeerde de laadpaal die werd opgefleurd met een tekening van Pieter Swinnen. Dat is de zoon van professor en kankeronderzoeker Johan Swinnen die vorig jaar nog naar Compostela liep nadat zijn zoon genas van kanker. Professor Swinnen klaarde die klus - 2.400 kilometer nota bene -op amper 33 dagen. De prestatie van professor Swinnen inspireerde bedrijf Energy@home.


Samen met Veloloft, de wielerzaak van Greg Van Avermaet en Rik Verbrugghe, schenkt het een laadpaal voor elektrische fietsen aan de Post voor Compostela-actie van Johan Swinnen. Faculty Club kocht de paal samen met KU Leuven en UZ Leuven aan. Het bedrag dat ze ervoor op tafel legden, gaat integraal naar het Leuvens kankerinstituut. "Ik ben enorm blij met dit initiatief", zegt professor Swinnen die de paal kwam inhuldigen met zijn zoon Pieter. "Het is leuk dat de paal de tekening van Pieter draagt maar nog belangrijker is dat het Leuvense Kankerinstituut financieel wordt ondersteund." (BMK)