Politieman aangevallen tijdens patrouille

Archieffoto: Een appartementsgebouw aan het Sint-Maartensdal.
Vertommen Archieffoto: Een appartementsgebouw aan het Sint-Maartensdal.
Een politieman van het Leuvense politiekorps is donderdagavond lichtgewond geraakt na een interventie aan het Sint-Maartensdal. 

Buurtbewoners belden de politie, omdat zes mannen voor overlast zorgden. Een patrouille kwam ter plaatse en sprak hen aan. Ze schikten zich echter niet naar de verzoeken van de politie en keerden zich tegen een inspecteur. De politieman werd aangevallen, vastgenomen en geraakte lichtgewond. De mannen werden allemaal van hun vrijheid beroofd voor het verstoren van de openbare orde en er werd ook een proces-verbaal opgesteld voor het geweld tegen de politie. “Een jongeman werd hiervoor ter beschikking gesteld van het parket”, bevestigt Leuvens politiewoordvoerder Nicolas Del Piero. 

De politieman is kwestie is ondertussen terug aan het werk. De daders zijn hangjongeren, deels minder-, deels meerderjarig uit andere steden, maar staan gekend voor soortgelijke feiten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.