Politie trekt zes rijbewijzen in

De politie van Leuven trok vrijdag- en zaterdagnacht zes rijbewijzen in, omdat de bestuurders met een glaasje te veel achter het stuur kropen.

Een bestuurder (27) uit Wilsele (Leuven) moest zijn rijbewijs zes uur inleveren. De man kwam van de Tiensepoort en reed in verboden rijrichting via de Tiensestraat de stad in. Toen hij zijn vergissing opmerkte, reed hij achterwaarts de straat opnieuw uit. Een patrouille merkte de bestuurder op en liet hem een ademtest afleggen.


Nog in de Tiensestraat viel een 27-jarige bestuurder uit Boortmeerbeek zaterdagnacht op door zijn 'sportieve' rijstijl. Hij blies positief en moest zijn rijbewijs zes uur inleveren.


Een man (45) uit het Luikse Soumagne reed zaterdag even na middernacht zwalpend zonder lichten over de weg. Hij was dronken en moest zijn roes in de cel uitslapen. Zijn rijbewijs werd 15 dagen ingetrokken.


Een 26-jarige man uit het Luikse Comblain-au-Pont lag vrijdagnacht slapend achter het stuur van zijn wagen met de lichten op. Het voertuig stond geparkeerd aan het Hogeschoolplein. De dronken man werd gewekt en naar de politiecel overgebracht. Daar mocht hij zijn roes uitslapen.


Een benevelde 26-jarige vrouw uit Bertem werd vrijdagnacht in de Donkerstraat aan de kant gezet. De politie had het voertuig eerder al opgemerkt in de Tielemansstraat. In de geparkeerde auto zaten toen twee dames, waaronder de bestuurster, die een glas aan het drinken waren. In het voertuig werd een lege fles alcohol aangetroffen. Het rijbewijs van de bestuurster werd 6 uur ingetrokken.


Een 26-jarige man uit het Waals-Brabantse Bevekom werd vrijdagnacht op de Meerdaalboslaan tijdens een controle betrapt op rijden onder invloed. Zijn voertuig was bovendien niet ingeschreven of verzekerd en niet in orde met de technische controle. Zijn rijbewijs werd 15 dagen ingetrokken. Zijn wagen werd in beslag genomen en naar de stallingsplaats van de politie getakeld. (SPK)