Politie ruimt 106 fietsen in omgeving Martelarenplein

Archieffoto: foutief gestalde fietsen op het Martelarenplein.
Vertommen Archieffoto: foutief gestalde fietsen op het Martelarenplein.
Om de overlast van de verkeerd gestalde fietsen op het Martelarenplein en in de aangrenzende straten tegen te gaan, werden de afgelopen twee weken fietsen geruimd aan het Martelarenplein, vooral wanneer ze de tunnel naar het NMBS-station versperren. 

De afgelopen week werden er zo 106 fietsen geruimd: dinsdag ging het om 33 fietsen, vrijdag om negen gevaarlijk gestalde fietsen en zaterdag om 64 foutief gestalde fietsen. In de week van 16 tot 22 september werden in totaal ook al 155 fietsen opgehaald. “Ook de komende weken zullen verkeerd gestalde fietsen systematisch geruimd worden”, zo laat de politie weten.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • renee robert

    Het Martelarenplein is al jaren een grote fietsstalling. Geen leuk zicht voor wie Leuven binnenkomt. Dagelijkse controle en verwijdering van alle fietsen zou ideaal zijn. Zoniet zullen ze het nooit leren.

  • MICHEL DESCHOENMAEKERS

    Zet de prijs voor het ophalen van de fiets even hoog als voor een fout gestalde wagen en voer terug een fietsplaat in of laat ze verplicht graveren zodat er boetes kunnen uitgeschreven worden