Politie Leuven steunt de Vlaamse Week tegen Pesten

Lokale politie Leuven zet zich in tegen pesten
Politie Leuven Lokale politie Leuven zet zich in tegen pesten
Vandaag lanceert het Vlaams Netwerk ‘Kies Kleur tegen Pesten’ voor de 15de keer de Vlaamse Week tegen Pesten. Eén op vijf minderjarigen is in Vlaanderen hiervan het slachtoffer en de gevolgen dragen sommige jongeren nog lang mee. De lokale politie van Leuven zet zich komende week extra in om het thema onder de aandacht te brengen.

Scholen, jeugdwerk en sportclubs gaan zelf rond pesten aan de slag. Want lokaal werken aan een pestvrije omgeving, dat is hét doel van de Week. Ze krijgen daarbij hulp van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten en haar partners die het thema op de kaart zetten. Ook de Lokale Politie Leuven wil meehelpen om dit thema van 14 tot en met 21 februari extra onder de aandacht te brengen.

Zo waren ze met een aantal collega’s op woensdag 12 februari aanwezig op de Grote Markt in Leuven waar de bende van Kabaal (kinderlabel van de jeugddienst van stad Leuven) samen met enkele kinderen activiteiten tegen pesten hield. In de namiddag hing de jeugddienst een banner aan de trappen van het stadhuis: Oost, west, in Leuven geen gepest!

Lokale politie Leuven zet zich in tegen pesten
Politie Leuven Lokale politie Leuven zet zich in tegen pesten