Petitie van bewoners voor schepen Dessers (Groen): “Graag snel een knip in de Burchtstraat”

Schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen) nam de petitie van het actiecomité in ontvangst aan het Stadskantoor.
vertommen Schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen) nam de petitie van het actiecomité in ontvangst aan het Stadskantoor.
Een groep bewoners van de Burchtstraat en de Mechelsesteenweg zakten af naar het Stadskantoor voor een ontmoeting met schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen). De schepen kreeg de petitie ‘Fijn Stof = Niet Fijn’ om spoed te zetten achter een knip in de Burchtstraat.

“Met deze petitie hopen we de beslissing voor het uitvoeren van de knip in de Burchtstraat te bespoedigen”, zeggen Dennis Peeters en Willem Delrue namens buurtcomité ‘Fijn Stof = Niet Fijn’. “Deze knip maakt al lang deel uit van het circulatieplan van de stad Leuven maar werd steeds op de lange baan geschoven.” De buurtbewoners zijn vooral bezorgd over de luchtkwaliteit, de leefbaarheid en de veiligheid in de straten. “Het aantal voertuigen dat vandaag door onze straten rijdt, komt dit zeker niet ten goede. Integendeel zelfs! Zonder de knip zal in de nabije toekomst het verkeer enkel toenemen met de nodige negatieve gevolgen. Als buurtbewoners zetten we ons al jaren in voor een sociale en leefbare omgeving met oog voor een gezond leefklimaat en samen met de ondertekenaars van de petitie hopen we dat de knip snel wordt beslist en ook effectief wordt doorgevoerd.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eddy Borremans

    Dat ze eerst eens een verbod leggen op het parkeren in die straat. Het legt het verkeer stil en bevordert fijn stof. Het zal dan al een pak verbeteren. Die huizen liggen er al langer dan vandaag