Overlastpatrouilles schrijven meer dan 70 pv's uit

Vrijdagavond stuurde de politie extra overlastpatrouilles naar de stationsbuurt om uit te kijken naar zakkenrollers die vaak met de trein naar Leuven afzakken om daar 's nachts aan het werk te gaan.

Ondertussen voerde men een verkeerscontrole uit op de Tervuursevest waarbij 20 voertuigen grondig werden gecontroleerd. In totaal hebben de agenten meer dan 70 processen-verbaal opgesteld, vooral voor verkeersovertredingen. Geen enkele gecontroleerde bestuurder had te veel gedronken, maar één chauffeur reed wel onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd ter plaatse voor 15 dagen ingetrokken.

Vijf personen kregen dan weer een GAS-boete, waaronder drie voor wildplassen. Twee personen die in bezit waren van een gebruikershoeveelheid cannabis, kregen eveneens een pv. In één voertuig werden verschillende hoeveelheden cannabis en speed aangetroffen. Tijdens de controle van de auto nam de passagier plotseling de vlucht, maar hij kon even later weer worden opgepakt. Hij kreeg een pv voor handel in verdovende middelen en het parket besliste om zijn auto in beslag te nemen. Ook afgelopen zaterdag controleerden verschillende agenten in burger in het uitgaanscentrum. Ze kwamen tussenbeide bij enkele schermutselingen. Een wildplassende Nederlander werd geverbaliseerd, maar maakte luidkeels duidelijk dat hij niet akkoord ging.

Vier personen bleken na een controle in het bezit te zijn van een gebruikshoeveelheid softdrugs. Eén van hen, die ook in bezit was van een alarmpistool, kreeg een pv voor verboden wapendracht. Zijn nepwapen werd in beslag genomen. (KHK)