Oproep Leuvense crèches: “Houd uw kindjes rest van de week thuis door extreme hitte”

Enkele kindjes in De Ketteflet in Leuven met schepen Bieke Verlinden (rechts).
Archiefbeeld Vertommen Enkele kindjes in De Ketteflet in Leuven met schepen Bieke Verlinden (rechts).
De stad Leuven roept ouders op om hun kinderen thuis te laten van de drie kinderdagverblijven van Zorg Leuven en dat nog tot het einde van de week.

Door de extreme hitte kan de temperatuur in de crèches snel oplopen omdat een airco-installatie er niet is toegelaten van Kind&Gezin. “Het gaat dus niet om een sluiting, maar we ontraden iedereen heel sterk om zijn kind te brengen”, zegt bevoegd schepen Bieke Verlinden (sp.a). “We hebben wel onze voorzorgsmaatregelen genomen en zullen in elk kinderdagverblijf de kindjes die toch aanwezig zijn proberen op te vangen in de iets frissere permanentieruimte. We bekijken ook of we geen bedjes op de gang kunnen zetten, want in zo’n slaapruimte loopt de temperatuur meestal nog hoger op. Door die maatregel kunnen we natuurlijk niet iedereen daar te slapen leggen. Maar de meeste ouders reageren positief en beseffen ook dat het beter is om hun kind thuis te houden. Voor kinderen die toch aanwezig zijn, zal er door de afwezigheid van de anderen meer een op een kunnen gewerkt worden door de begeleiders.” Het gaat om de kinderdagverblijven de Girafant, Ketteflet en Heuvelhof.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mark Desiron

  waarom zou airco niet mogen?

 • Natascha VERCAUTEREN

  Misschien beter lezen.Er staat toch duidelijk airco niet mag van kind en gezin.

 • Iske Sea

  en krijgen de ouders dan die dagen gratis, of moeten ze doorbetalen ???

 • mariëlle van koeckhoven

  Euh , geen airco van kind en gezin? Wij zijn bezig met voorbereidingen voor een bijbouw en een airco mag heel zeker !

 • Guy Dupont

  Oproep van de stad Leuven kinderen thuis houden? Vreemde wereld. Een crèches zou beter voor airco zorgen in hun gebouw. Is heden ten dage geen luxe meer en, gezonder....