Opnieuw inbraak bij Easy-M

DIEVEN SLAAN RAAM STUK MET KELDERROOSTER BUIT VERMOEDELIJK BEPERKT

Easy-M op de Bondgenotenlaan kreeg voor de zoveelste keer inbrekers over de vloer.
Vertommen Easy-M op de Bondgenotenlaan kreeg voor de zoveelste keer inbrekers over de vloer.
Drie jongemannen hebben in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken in computerwinkel Easy-M aan de Bondgenotenlaan. Ze sloegen de glazen toegangsdeur van de winkel stuk met een ijzeren kelderrooster. De buit zou, door de inwerkingtreding van het rook-en geluidsalarm, beperkt zijn gebleven. "Het is de zoveelste inbraak in de rij", aldus zaakvoerster Annick Maes.

Computerwinkel Easy-M werd al vaker het doelwit van inbrekers en/of ramkrakers. "Ik heb er geen idee van om hoeveel inbraken het in totaal gaat, maar het is al de zoveelste in rij", vertelt Annick Maes, zaakvoerster van computerwinkel Easy-M. In de nacht van woensdag op donderdag, omstreeks 2.30 uur, sloegen inbrekers dus opnieuw toe, ditmaal in de winkel aan de Bondgenotenlaan. De daders sloegen een glazen toegangsdeur van de winkel in met een ijzeren kelderrooster. De rook- en geluidsalarmen van de zaak traden meteen in werking maar de inbrekers konden toch met een aantal elektronische gadgets aan de haal gaan. De precieze buit is nog niet bekend. "Voorlopig is dat nog niet geweten", geeft Maes mee.


"Maar omdat de rook- en geluidsalarmen onmiddellijk in werking zijn getreden, zijn de dieven waarschijnlijk in paniek geschoten en hebben ze enkel wat kunnen grabbelen. De schade is vermoedelijk dus erg beperkt", aldus de zaakvoerster. Op straat werd alvast een beschadigd tablet gevonden. Easy-M installeerde in al zijn winkels zulke rookmachines. Voor zes van die machines betaalden ze zo'n 12.000 euro in totaal, maar de recentelijke inbraken tonen aan hoe nuttig de aankoop geweest is.

Er wordt naar vingerafdrukken gezocht op het ingegooide raam. Links onderaan in beeld ligt het rooster waarmee de dieven dat raam ingooiden.
Vertommen Er wordt naar vingerafdrukken gezocht op het ingegooide raam. Links onderaan in beeld ligt het rooster waarmee de dieven dat raam ingooiden.

Drie verdachte mannen

"Al is het maar de vraag of dergelijke maatregelen helpen als er goed georganiseerde bendes speciaal voor enkele kraken naar België afzakken", klinkt het bij Easy-M. Vlak voor en na de feiten merkten verschillende getuigen drie verdachte jongemannen op in de buurt van de winkel. De getuigen zagen het drietal de winkel verlaten met gevulde tassen. De jongemannen splitsten zich meteen na de feiten op en konden te voet ontkomen. Het labo en de federale en lokale recherchediensten van de politie kwamen ter plaatse. Het parket werd verwittigd. Het onderzoek wordt voortgezet.


Op 18 november vorig jaar viel de andere Easy-M winkel in Leuven, aan de Vaartkom, ten prooi aan een bende ramkrakers. De daders schoven toen eerst enkele betonblokken opzij die er lagen om ramkraken te voorkomen, en reden vervolgens met een uit Nederland gestolen wagen achterwaarts de zaak binnen. De inbrekers moesten, doordat de rookmachine onmiddellijk in werking trad, de vlucht nemen. Zij konden geen buit maken. De schade werd toen geraamd op enkele tienduizenden euro's. In die winkel sprak men toen van 'de vierde inbraak op twee jaar tijd'.


Een maand geleden werden nog vier Oost-Europese ramkrakers op de Leuvense strafrechtbank veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor een ramkraak op de Easy-M Store aan de Vaartkom. Zij reden toen met een gestolen wagen de ruit aan digelen gingen er toen met 83 iPhones vandoor. Hun buit bedroeg toen bijna 50.000 euro.

Vertommen