Opgeviste obussen bevatten geen springstof

De obussen die uit de Dijle werden gevist.
Politie Leuven De obussen die uit de Dijle werden gevist.

De obussen die magneetvissers zondag uit de Dijle hebben gehaald in de Weggevoerdenstraat in Wijgmaal bleken ongevaarlijk. Ontmijningsdienst DOVO kwam maandagnamiddag ter plaatse om de springtuigen weg te halen. Die werden gevonden op de oever van de Dijle door een buurtbewoner. Omdat in eerste instantie niet geweten was of de obussen nog gevaar konden opleveren, werd door de politie een veiligheidsperimeter ingesteld tot DOVO ter plaatse was. 

De munitie bleek afkomstig te zijn uit WOI en geen springstoffen meer te bevatten. Uit verder onderzoek bleek dat de twee obussen een dag eerder door twee onbekenden met een magneet uit de Dijle werden gevist. Op de plaats waar ze met de magneet op de bodem hadden zitten zoeken, lagen nog enkele andere spullen die naar boven werden gehaald en achtergelaten. In plaats van de politie te verwittigen, gingen de magneetvissers ervandoor. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.