OHL treurt om verlies eigenaar

Vichai Srivaddhanaprabha om het leven gekomen bij helikoptercrash in Leicester

Vichai (midden) en zoon Aiyawatt Srivaddhanaprabha met burgemeester Tobback.
Vertommen Vichai (midden) en zoon Aiyawatt Srivaddhanaprabha met burgemeester Tobback.
Vichai Srivaddhanaprabha, eigenaar van Oud-Heverlee Leuven, is om het leven gekomen in de helikopter die zaterdagavond neerstortte aan het stadion van Leicester City. Dat bevestigt de Leuvense voetbalclub OHL. “Dit is een ongelofelijk verlies voor de supporters”, zegt voormalig voorzitter Chris Vandebroeck.

Vichai Srivaddhanaprabha – eigenaar van Leicester City én van OHL - liet het leven op 60-jarige leeftijd in de helikoptercrash  zaterdagavond even na 20.30 uur aan het stadion van Leicester City. De beelden -de heli veranderde in een grote vuurbal- lieten al het ergste vermoeden en zondagavond laat kwam de bevestiging dat vijf personen om het leven kwamen in de crash. Bij OHL komt het nieuws over de dood van de clubvoorzitter hard binnen. “Met een diepe treurnis bevestigt Oud-Heverlee Leuven dat voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha samen met vier andere personen tragisch om het leven kwam bij de helikoptercrash nabij het King Power Stadium van Leicester City”, zegt voormalig voorzitter Chris Vandebroeck. “Onze eerste gedachten gaan uit naar de familie Srivaddhanaprabha en de families van iedereen aan boord van de helikopter. Dit is een ongelofelijk verlies voor de supporters van beide clubs binnen de voetbalfamilie van King Power.” 

Supporters rouwen om OHL-eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha.
Baert Marc Supporters rouwen om OHL-eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha.
Enkele supporters kwamen bloemen leggen en een vlag van Leicester City ophangen aan het stadion van OHL.
Baert Marc Enkele supporters kwamen bloemen leggen en een vlag van Leicester City ophangen aan het stadion van OHL.

“OHL opent een rouwregister”

Eerder op de dag was het nog bang afwachten bij de Leuvense voetbalclub over het lot van Vichai Srivaddhanaprabha. Een groep supporters kwam naar het stadion van OHL om er bloemen neer te leggen en om een vlag van Leicester City op te hangen uit solidariteit. Eén van de aanwezige supporters was Peter Desmet, OHL-fan van het eerste uur. “We willen onze solidariteit tonen aan de familie van de inzittenden en aan alle mensen die betrokken zijn bij Leicester City. We gaan Vichai enorm missen bij OHL.” Ook Chris Vandebroeck denkt met een warm gevoel terug aan Vichai. “Hopelijk komen we enkel sterker uit dit drama, al komt het nieuws over de helikoptercrash erg hard binnen, niet enkel in Leicester, maar ook in Leuven. Khun Vichai was niet alleen een warm en nederig man, maar ook zeer genereus voor iedereen die zijn pad kruiste.

OHL opent nu een rouwregister. “Supporters die hun respect willen betuigen, zullen dit kunnen doen in een rouwregister dat kortelings geopend zal worden in het King Power @ Den Dreef Stadion en later gedeeld zal worden met de familie Srivaddhanaprabha. Indien supporters niet tot aan het stadion raken, maar toch hun steun willen betuigen, zullen zij dit via een online rouwregister kunnen doen”, klinkt het bij de club.

Blijft de vraag: wat zijn de gevolgen voor OHL nu de club op een dramatische manier haar eigenaar verliest? In de praktijk is het alvast zoon Aiyawatt die de Leuvense club runt en hij zat niet in de helikopter. Volgens Chris Vandebroeck zal het lopende project worden voortgezet.  “Hoewel zijn reis met Oud-Heverlee Leuven nog maar net begonnen was, zal zijn visie voor de club beschermd en uitgevoerd worden”, klinkt het.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.