OHL krijgt bezoek van fans van moederclub Leicester

OH Leuven heeft laten weten dat de club dit weekend het bezoek van een honderdtal Leicester City-supporters mag verwachten. Zij zullen OH Leuven komen aanmoedigen in de competitiewedstrijd tegen Roeselare.

Zowel OHL als Leicester zijn eigendom van de Thaise King Power Group. Na Nieuwjaar zullen de Leuven-fans eveneens de oversteek naar Engeland maken om een partij van de Engelse kampioen van 2016 bij te wonen. De twee verbroedermomenten worden betaald door King Power.


"We voelen ons vereerd om eigenaars te zijn van twee zulke fantastische clubs met zo'n mooie schare trouwe supporters", stak Aiawatt Srivaddhanaprabha, ondervoorzitter van Leicester City en bestuurslid bij OH Leuven de loftrompet. "We brengen met veel plezier beide supportersgroepen samen en hopen dat hier een mooie band uit voort kan vloeien."


Mogelijk zal de politie extra maatregelen inzetten voor het bezoek van het honderdtal Engelse supporters. "Extra maatregelen zijn mogelijk, maar het is nog niet zeker of dit zal gebeuren. Die zaak moet nog geëvalueerd worden door de voetbalverantwoordelijke van de politie. Die zal de contacten leggen en kijken wat er nodig is", vertelt Marc Vranckx, woordvoerder van de Leuvense politie. (ADPW)