Notarisfamilie sleept stelende nanny voor rechter

Een 51-jarige nanny uit Sint-Stevens-Woluwe riskeert 12 maanden cel voor verschillende diefstallen. Bij drie gezinnen zou ze voor duizenden euro's aan juwelen gestolen hebben. Een notarisfamilie die onraad rook, schakelde het gerecht in na eerst zelf de nanny op de rooster te hebben gelegd.

De 51-jarige Rosi G. bood in 2015 via een website haar diensten aan als huishoudhulp en kinderoppas. Een Leuvense notaris kon met twee kinderen en een nakende verhuis best wat hulp gebruiken. Maar tijdens die verhuis bleken heel wat kostbare spullen zoek. Bij de notaris en zijn vrouw zou naast een goudklomp van 1.500 euro, ook voor 35.000 euro aan handtassen, juwelen en pennen zijn verdwenen.


De zus van de notarisvrouw had tijdens de herfstvakantie G. ook ingeschakeld als kinderoppas en miste na haar passage 4.500 euro aan sieraden.


De notaris riep de kinderoppas op het matje en liet heel gesprek opnemen op tape in aanwezigheid van twee vrienden die dienst deden als getuigen. Ze reden daarop met heel het gezelschap naar het huis van de vijftiger om concrete bewijzen te vinden. Toen daar bleek dat de vrouw effectief in het bezit was van meerdere juwelen werd de politie erbij gehaald.

Maffiafilm

Een advocatenkoppel uit Overijse maakte naar eigen zeggen hetzelfde mee met de oppas. Zij zouden voor ruim 20.000 euro aan juwelen kwijt zijn. De procureur vorderde 12 maanden cel en 1.200 euro boete voor de nanny. De straf kon eventueel met probatie-uitstel. Haar advocaat kon niet lachen met het feit dat de notaris de vrouw zelf op het matje had geroepen in het bijzijn van twee getuigen. "Precies een maffiafilm", fulmineerde de raadsman.


"Men gaat haar gijzelen, afdreigen en haar huis doorzoeken om vervolgens de politie te bellen. Is dit nog normaal?", vroeg de verdediging zich af. De advocaat betwistte deels de feiten en vroeg om geen rekening te houden met het opgenomen gesprek. Hij vroeg de opschorting.


Vonnis 6 juni. (KAR)