Nog meer slecht nieuws voor Leuvense middenstand: fysieke winkel van bekroonde bloemenzaak Young Amadeus sluit de deuren

Tom Nackaerts en Peter Van Dessel van Young Amadeus.
Vertommen Tom Nackaerts en Peter Van Dessel van Young Amadeus.
De bekende Leuvense bloemenzaak Young Amadeus in de Wandelingenstraat sluit eind mei de deuren. Daarmee verliest de binnenstad één van haar mooiste ‘fysieke’ winkels. “Als beleidsmakers keuzes maken, doen klanten en handelaars dat ook. Vanaf 1 juni zal ‘Tom Nackaerts Floral Design’ werken vanuit een gesloten atelier en rechtstreeks naar de klant”, laten Tom Nackaerts en Peter Van Dessel weten.

De Leuvense middenstand zit in zwaar weer. Vorige week geraakte al bekend dat Kookhuys Mafrans binnen enkele maanden definitief de deuren zal sluiten in de Diestsestraat. Ook de sluiting van lederwaren Delsart in de Bondgenotenlaan is definitief na het overlijden van uitbaatster Martine Delsart in maart. Met Delsart verdwijnt er een familiezaak die op de kaart stond sinds 1840. Mafrans heeft dan weer 104 jaar op de teller. 

Young Amadeus bracht kleur in de straat, toen nog in de Mechelsestraat.
Vertommen Young Amadeus bracht kleur in de straat, toen nog in de Mechelsestraat.

Droomproject

Aan dat lijstje wordt nu nog een grote naam toegevoegd: Young Amadeus in de Wandelingenstraat. De bekende bloemenzaak bouwde sinds mei 2007 een stevige reputatie op tot ver buiten de stadsgrenzen. Tom Nackaerts en Peter Van Dessel begonnen met veel passie aan hun droomproject met de opening van een fysieke winkel in de Mechelsestraat op 14 november 2008 als logisch gevolg. Die zaak werd al snel te klein,  waardoor de uitbaters kozen voor de verhuizing naar een nieuw pand in de nabijgelegen Wandelingenstraat. ‘Young Amadeus Lifestylestore’ opende er op 1 februari 2014 de deuren. Tot zover de recente geschiedenis van één van de meest kleurrijke zaken in de stad. Nu schrijven Tom Nackaerts en Peter Van Dessel een nieuw hoofdstuk van hun verhaal.

Bijna elf jaar lang hebben we kleur en geur gebracht in het hart van Leuven. We schreven een bloeiend verhaal

Tom Nackaerts en Peter Van Dessel

“We schreven een bloeiend verhaal”, laten de zaakvoerders optekenen. “Bijna elf jaar lang hebben we kleur en geur gebracht in het hart van Leuven. Elke dag hebben we met passie voor het vak opgefleurd. Maar als beleidsmakers keuzes maken, dan doen klanten en handelaars dat ook. Wij werkten hard aan een duurzaam project om zelf naar onze fleurige klanten toe te gaan. Dat is wat meer dan ooit van ons verwacht wordt en dat is wat wij gaan doen. Vanaf 1 juni zal ‘Tom Nackaerts Floral Design’ werken vanuit een gesloten atelier en rechtstreeks naar de klant gaan. Met dezelfde passie, kwaliteit en met het nodige geduld zullen we daar de mooiste creaties maken.”

Young Amadeus Leuven werd uitverkozen tot ‘Best Florist of Belgium’.
RV Young Amadeus Leuven werd uitverkozen tot ‘Best Florist of Belgium’.

Wekelijks zullen we boeketten presenteren die met een muisklik zo bij jou in de woonkamer staan

Tom Nackaerts en Peter Van Dessel

Of met andere woorden: Young Amadeus slaat een nieuwe weg in, en verdwijnt uit de binnenstad als fysieke winkel. “Op 29 mei sluit Young Amadeus, tegelijkertijd zijn we nog nooit zo dicht bij onze klanten geweest. We blijven werken aan onze talrijke events, bloemenabonnementen en zullen wekelijks enkele stijlvolle boeketten presenteren die met een muisklik zo in jouw woonkamer staan. Het is de start van een nieuw b(l)oeiend avontuur”, besluiten Tom Nackaerts en Peter Van Dessel. Nog dit: vanaf 2 april organiseert Young Amadeus een uitverkoop met kortingen van -25 %. Uitzonderlijk zal de winkel op 2 april de deuren openen tot 20 uur.

Meer info: www.youngamadeus.be
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Greet Buvé

    Gaan de Leuvense beleidsmakers nu eindelijk eens de waarheid onder ogen durven zien! Pas dat belachelijk circulatieplan onmiddellijk aan en stop met alles weg te vegen onder de mat van e-commerce. Kijk naar Hasselt! Geen circulatieplan, wel e-commerce, maar elke dag massa vol in de winkelstraten. Leuke boetiekjes, veel zelfstandigen, geen woekerhuurprijzen!

  • Jos Dupont

    Onze politiekers hebben toch altijd gelijk , nu nog de horeca ! en dan komen de winkeltjes met de fruit en groente bakken op de stoep. (Echt groen rood !!)

  • bulens koen

    en er zullen er nog vele dichtgaan, Leuven is kapot gegaan door de hoge huurprijzen, circulatieplan en "gezonde" politiekers die denken het altijd beter te weten . Een ramp voor Leuven die hier jaren onder gaat leiden vrees ik