Nieuwe werkplek voor ondernemers opent in Abdij Keizersberg

De werkruimte van Labora in de Leuvense Abdij Keizersberg
Vertommen De werkruimte van Labora in de Leuvense Abdij Keizersberg
Vandaag opent Labora de deuren in de Leuvense Abdij Keizersberg. De maak- en werkplek kadert binnen het breder plan om de abdij, met respect voor haar rijke traditie, te herprofileren en zo haar toekomst te verzekeren.

De Keizersberg is een vaste waarde in het Leuvense landschap. Al meer dan honderd jaar kijkt het Mariabeeld van de abdij op de ‘Boelenberg’ uit over het noorden van de stad. Toch hebben weinig Leuvenaars de plek écht leren kennen. Want hoewel de meeste inwoners weten dat de abdij huisvesting biedt aan monniken en studenten, heeft de abdij ook nog heel wat andere troeven die minder gekend zijn.

Daar komt nu verandering in want de monniken van de Abdij Keizersberg startten een nevenbestemmingstraject. Het doel is om de abdij beter te verbinden met de stad en een sterke gemeenschapsfunctie op te nemen. Haar locatie, de infrastructuur en het historische karakter bieden mogelijkheden genoeg. Om die nevenbestemming te realiseren, besloot de abdij samen te werken met de Leuvense vereniging Labora.

De oprichters van Labora Ward Gordts, Ward Broeckaert en Hendrik Vandenberghe samen met prior-administrator Dirk Hanssens osb
Vertommen De oprichters van Labora Ward Gordts, Ward Broeckaert en Hendrik Vandenberghe samen met prior-administrator Dirk Hanssens osb

Labora gaat op zoek naar plaatsen in de stad met een eigen historisch, cultureel of religieus karakter en tovert ze om tot een creatieve ruimte waar ideeën kunnen groeien. Respect voor de rijke traditie van de gebouwen staat daarbij centraal. Labora wil een community bouwen die de sfeer en cultuur van de abdij respecteert en versterkt. Niet één branche, maar mensen en organisaties vanuit verschillende achtergronden kunnen hier werken. Zo stimuleert Labora dialoog en kruisbestuiving.

Vanavond om 20 uur opent de werkplek van Labora feestelijk de deuren: een nieuwe ruimte voor ondernemers in Leuven, in de opgefriste noordvleugel van de abdij. Al twee organisaties stapten mee in het project: de jonge IT’ers van Fluens en de architecten van Talud. Wie de opening graag bijwoont is welkom in de adbij.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.