Nieuwe kookwedstrijd voor jongeren: Masterchef Junior in Hal 5

Koken is in en gezond en duurzaam koken is hipper dan ooit. Dat hebben EIT Food en Rikolto goed begrepen want op 23 oktober organiseren ze de allereerste editie van Masterchef Junior in Hal 5 in Kessel-Lo.
De bekende Leuvense chef-kok Kwinten De Paepe zetelt in de jury van Masterchef Junior.
Vertommen De bekende Leuvense chef-kok Kwinten De Paepe zetelt in de jury van Masterchef Junior.

Masterchef Junior…dat is de naam van een nieuwe kookwedstrijd voor jongeren tussen 16 en 17 jaar oud die op woensdag 23 oktober wordt georganiseerd in Hal 5 in Kessel-Lo. Initaitiefnemers van dienst zijn EIT Food en Rikolto. “Op dit event strijden tien teams van jongeren tussen 16 en 17 jaar oud voor de titel Masterchef Junior 2019-2020”, klinkt het. “We willen de jonge chefs op een speelse manier laten ervaren hoe je ook lekker kan koken met gezonde en duurzame ingrediënten. De jongeren zullen koken met een gevarieerd aanbod. Ze kunnen kiezen uit lokale en seizoensgebonden groenten, fruit, kruiden, vlees van biologische oorsprong, duurzaam gevangen vis,... Ook lekkernijen gemaakt van insecten en plantaardige alternatieven staan op het menu. Alle teams worden begeleid door een coach. Het gaat om een jonge chef die hen zal helpen om gezonde, duurzame en lekkere gerechten te realiseren.” De gerechten van de deelnemende teams zullen uiteindelijk worden beoordeeld door een vakkundige jury die bestaat uit drie masterchefs: Kenny Bernaerts, Pieter-Jan Lint en Kwinten de Paepe.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bart Ladeuze

    Kwinten De Paepe weet ook niet meer van wat hout pijlen maken...