Nieuw project aan Vaartkom start in 2018

TWEEWATERS OMVAT APPARTEMENTEN, ASSISTENTIE-WONINGEN EN HANDELSPANDEN, MAAR OOK PARK

AG Real Estate begint in 2018 aan de bouw van een nieuw centraal park op het terrein tussen de Dijle en de Vaartkom. Project Tweewaters zal bestaan uit twee gebouwen die in totaal ruimte bieden voor 154 appartementen, 55 assistentiewoningen en zes handelspanden.

De Leuvense Vaartkom blijft maar transformeren en volgend jaar wordt aan dat proces nog een belangrijk hoofdstuk toegevoegd. AG Real Estate heeft zopas een bouwvergunning gekregen van het Leuvense stadsbestuur voor project Tweewaters. "Het gaat om het meest oostelijke deel van de Leuvense Vaartkom", zegt schepen Carl Devlies (CD&V). "Dit wordt een belangrijk project met veel wooneenheden maar ook met een publiek park."


"Het project bestaat uit verschillende gebouwen gelegen rond een centraal park. Dat park zal niet zomaar een plat grasveld zijn maar wel een groene zone met niveauverschillen die naar het water leiden. Het is immers onze bedoeling om de Dijle en de Vunt opnieuw zichtbaar te maken. Uiteraard gaat het om een publiek toegankelijk park dat grenst aan een autoluwe zone", zegt Carine Van Beneden, project manager development bij AG Real Estate.

'Toren' en 'Balk'

In de eerste fase zullen er twee gebouwen verschijnen die voorlopig de namen 'Toren' en 'Balk' hebben gekregen. Project Tweewaters zal ondergronds ook 194 parkeerplaatsen realiseren en 350 staanplaatsen voor fietsen.


In 'Toren' worden 18 bewoonbare niveaus gerealiseerd met 5 studio's, 13 appartementen met één slaapkamer en 20 appartementen met twee slaapkamers. Verder ook nog 21 wooneenheden met drie slaapkamers en tot slot zes met drie slaapkamers en een bureaukamer. De oppervlaktes variëren van 51 tot 215 vierkante meter. "Alle terrassen zullen gericht zijn op het zuiden om wonen in Tweewaters zo aangenaam mogelijk te maken", klinkt het bij AG Real Estate. Gebouw 'Balk' zal dan weer bestaan uit 55 appartementen waarvan vier met één slaapkamer en zes handelspanden. "Het gaat om wooneenheden van 68 tot 167 vierkante meter, eveneens met terras op het zuiden en een minimum gevelbreedte van zes meter."


In gebouw 'Balk' worden eveneens 55 assistentiewoningen voorzien. "Eerder uitzonderlijk is dat de oppervlaktes variëren van 60 tot 120 vierkante meter. Vaak worden in dergelijke projecten enkel kleinere volumes voorzien maar wij bieden ook grotere assistentiewoningen aan", aldus Carine Van Beneden. Nog dit najaar begint AG Real Estate met de verkoop. Het enige vraagteken blijft de prijs. Niet zelden swingt die vlot uit de pan aan de Leuvense Vaartkom.