Nieuw fietsenpark in Sint-Maartensdal ingehuldigd

In De Kettekeet in Sint-Maartensdal werd gisteren het fietsenpark geopend in aanwezigheid van tientallen kinderen.
Foto Vertommen In De Kettekeet in Sint-Maartensdal werd gisteren het fietsenpark geopend in aanwezigheid van tientallen kinderen.
In Sint-Maartensdal in Leuven is gisteren een nieuw fietsenpark voor kinderen geopend. Schepen Bieke Verlinden (sp.a) huldigde het in aan De Kettekeet.

"Buurtcentra Leuven werkt aan het verkleinen van de mobiliteitskloof in verschillende Leuvense buurten", legt de schepen uit. "In samenwerking met Mobiel 21 en Velo vzw werd het project In 't Zadel vormgegeven. Dit project schuift verschillende mobiliteitsdoelstellingen naar voren. Zo werden er voor het fietsenpark vier kinderfietsen aangekocht waarmee kinderen uit de verschillende stedelijke kinderwerkingen zich naar hartenlust kunnen uitleven."


"Dankzij een gift van Innocenti vzw was het mogelijk om het fietsenpark nog verder uit te breiden. Omdat het maatschappelijk belang van zo'n fietsenpark erg groot is, kochten de buurtcentra nog vijftien extra kinderfietsen aan. Een uitstapje naar de speeltuin, het Provinciaal Domein of het meer van Rotselaar? Het kan voortaan allemaal met de fiets. Om de fietsen op een veilige manier te stallen, zorgde Velo vzw eveneens voor twee Velo-boxen."


(BMK)