Nieuw cultureel stadsfestival Big Bang in teken van Georges Lemaître en de oerknal-theorie

Er komen verschillende tentoonstellingen in onder meer Museum M.
Vertommen Er komen verschillende tentoonstellingen in onder meer Museum M.
In het najaar van 2021 strijkt er een nieuw cultureel stadsfestival neer in Leuven. Het cultuurfestival staat volledig in teken van de oerknaltheorie en krijgt daarom de naam Big Bang. Dat thema werd niet zomaar gekozen. Rond 1931 werd de oerknaltheorie uitgeschreven door Leuvens streekgenoot en professor Georges Lemaître. 

In Leuven werden er de voorbije jaren heel wat cultuurfestivals georganiseerd. Zo was er in 2014 het stadsfestival rond Andreas Vesalius, een van de bekendste anatomisten en voormalig student in Leuven. In 2016 ging de eer naar Thomas More, die toen exact 500 jaar geleden zijn boek Utopia in Leuven liet drukken. En vorig jaar stond het stadsfestival in teken van de familie Arenberg. De thema’s hebben steeds een link met de stad Leuven. 

In het najaar van 2021 organiseert Kunst Leuven nu opnieuw een cultureel stadsfestival en ditmaal in teken van de oerknaltheorie. Het was immers Leuvens professor Georges Lemaître die in 1931 deze Big Bang-theorie lanceerde. Het nieuwe cultuurfestival zal dan ook drie maanden in het teken staan van de verwondering over de kosmos en haar ontstaan. Er komen verschillende tentoonstellingen en muziekoptredens, onder meer in de universiteitsbibliotheek en museum M. 

Om de start van het festival te promoten gaat organisator Kunst Leuven op zoek naar een nieuw kunstwerk voor het Leuvense straatbeeld. De organisator zoekt hiervoor enthousiaste Leuvenaars die mee willen denken over hoe dat kunstwerk er moet uitzien en wie dat best ontwerpt. 

Geïnteresseerden kunnen op 4 februari naar een eerste brainstormsessie. Meer informatie vind je op www.kunstleuven.be
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.