N-VA wil hulpgevangenis verhuizen

Oppositiepartij N-VA lanceert het idee om de hulpgevangenis te verhuizen naar een andere locatie. “Hoort die wel in het centrum van een stad?”, vraagt lijsttrekker Lorin Parys zich af. “Op langere termijn is het beter om die ruimte te gebruiken voor een woonproject, bijvoorbeeld co-housing.”
De Leuvense hulpgevangenis ligt pal in het centrum.
Vertommen De Leuvense hulpgevangenis ligt pal in het centrum.

Een alternatieve locatie heeft N-VA nog niet, maar een (hulp)gevangenis in het centrum van een stad past niet, vinden ze. "Voor Leuven Centraal is er geen verhuis aan de orde, omdat het over een beschermd gebouw gaat", zegt lijsttrekkter Lorin Parys. "Voor de  hulpgevangenis zijn er op langere termijn wél mogelijkheden buiten de stad. Binnen de stadsmuren komt er zo veel ruimte vrij voor, bijvoorbeeld, woonprojecten. We moeten alle opties voor betaalbaar wonen aanboren, gezien de prangende woonproblematiek. Een co-housingproject kan perfect op de plek waar de hulpgevangenis nu gevestigd zit. " 

Verder denkt de partij ook na over een Biermuseum, met AB InBev als geprefereerde partner. N-VA wil de biercultuur verder uitbouwen, onder meer door een stadsbier van een lokale brouwer op de markt te brengen.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Eddy Borremans

    Dus Bert is stemmen op Groen of Spa in Leuven de oplossing? Misschien eens rondvragen welke prive-eigendommen van bepaalde politiekers met Europees geld worden gesubsidieerd. Een kandidaat burgemeester,schepen van vastgoed, die ondertussen klaagt over het dure wonen en dit allemaal maar laat begaan...

  • bert triau

    ik hoor alleen maar projecten die hopen geld kosten !? nergens niets over verlaging vd belastingen , !? maar dit is ook federaal hun probleem he , geld uitgeven dat er niet is