Exclusief voor abonnees

Moet Leuven bang zijn van coronavirus? Lokale economie bezorgd: “Als de verspreiding aanhoudt, komen er wellicht wachttijden”

Apothekers An Honinkx verkoopt aan één klant op vier handgel. De ongerustheid neemt stilaan toe in Leuven maar van paniek is nog geen sprake.
vertommen Apothekers An Honinkx verkoopt aan één klant op vier handgel. De ongerustheid neemt stilaan toe in Leuven maar van paniek is nog geen sprake.
Het coronavirus is over het hoogtepunt heen in China, maar in Europa gaat het aantal besmettingen in stijgende lijn. Specialisten vrezen ondertussen dat een pandemie een wereldwijde recessie van 40 % zou kunnen veroorzaken, en ook de lokale economie zal in dat geval in de klappen delen. Voorlopig blijven de gevolgen nog binnen de perken, maar toch stijgt de ongerustheid nu het virus zo dichtbij komt. “Als de verspreiding aanhoudt dan zal er voor bepaalde scooters een wachttijd ontstaan”, zegt Rozanne Mertens van de bekende Leuvense motorzaak Motor Sprint.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • François De Moor

    Ze zullen pas wakker worden in Leuven, wanneer het te laat is.