Minister Jo Vandeurzen (CD&V) debuteert als docent

Minister Jo Vandeurzen (CD&V) tijdens zijn eerste gastcollege in hogeschool UCLL.
vertommen Minister Jo Vandeurzen (CD&V) tijdens zijn eerste gastcollege in hogeschool UCLL.
Minister Jo Vandeurzen (CD&V) gaf zopas zijn allereerste les aan hogeschool UCLL in Heverlee. De primeur was weggelegd voor de tweedejaars van de opleiding Sociaal Werk.

Op maandag 16 september luidde hogeschool UCLL in Leuven samen met duizenden studenten het nieuwe academiejaar in. Daar kwam een feestelijk onthaal inclusief foodtruckfestival bij kijken maar het was toch vooral het debuut van minister Jo Vandeurzen (CD&V) als docent dat veel aandacht kreeg. Vandeurzen beleefde zijn eerste momenten als docent samen met de tweedejaars van de opleiding Sociaal Werk op campus Sociale School in Heverlee. “Ik gaf een inleidend college van het vak ‘beleid en samenleving’. Ook heel wat thema’s uit de welzijnssector zullen aan bod komen”, aldus minister en docent Jo Vandeurzen. 

Gastcolleges

De minister zal tijdens het academiejaar gastcolleges geven in de opleidingen Orthopedagogie, Sociaal Werk en Sociale Readaptatiewetenschappen. “Daarnaast werkt UCLL met hem samen rond thema’s die de welzijnssector bezig houden zoals bijvoorbeeld superdiversiteit, polarisatie in de samenleving en de impact van sociale media in de hulpverlening”, laat hogeschool UCLL nog weten.

vertommen8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • richard mestdagh

  Gaat de studenten waarschijnlijk leren hoe je van welzijn en gezondheidszorg een puinhoop moet maken en er dan nog rijkelijk voor betaald worden!!!!!

 • Dirk De Strooper

  Die zijn job moet heel zwaar zijn dat hij er dit nog bijneemt. Heb je ooit eens hem horen spreken in publiek? Saai ik wens de studenten succes, niks zeggen met veel woorden.

 • Jef Van De Plas

  En...heb je je chauffeur naar die vader met het gehandicapte kind gestuurd??

 • efraim decock

  Les 2: De staathervorming werkt niet!

 • efraim decock

  Les 1: Ik liet welzijn en gezondheid achter als een puinhoop.